files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mini PUNK fest

Leto prinieslo na Šíravu už zase ďalší festival. Tentokrát bol na Prímestskej oblasti. 6.-7.augusta sa konal už druhý ročník punkového festivalu, ktorý niesol názov Mini Punk fest.

Osvedčená lokalita

 

Na rovnakom mieste, ako vlani sa stretli vyznávači nielen punku, ale aj iných žánrov. Pôvodne bolo podujatie naplánovane v reštaurácii Blesk. Pár dní pred začiatkom oznámili zmenu o jeho presune do podniku U rybára. Samozrejme, sa koncertovalo pod holým nebom. V neskorších hodinách už pod hviezdami. Akciu prišlo podporiť veľa ľudí. O podpore v pravom zmysle slova nemožno hovoriť, lebo vstupné sa nevyberalo. Atmosféru dotváralo príjemné prostredie. Na trávnatom poraste sedeli ľudia a počúvali hudbu. Medzi stromami stáli skupinky priateľov, pod pódiom sa vyskákali dievčatá a "zapógovali" si punkáči.

 

(FOTO: Veronika Selepková)

Hrali aj Srbi

 

Všetko sa to odštartovalo v piatok podvečer. Autá i ,,pešiaci“ začali prichádzať do neohradeného areálu už popoludní. Niektorí Michalovčania prišli pešo aj cez Bielu horu. V ten deň svoje mini koncerty odohrali hudobníci z Niekde sa stala chyba, Trixon, Free Deggs, Crazy Cousins, CBA. Zrušené bolo vystúpenie Exliris. Hviezdou dňa sa stala srbská skupina Crazy Cousins. Sobotňajšie popoludnie hudobne spestrila Ignorácia, ktorá ale návštevníkov neignorovala. S podobne ladeným názvom vystúpila aj kapela Čo koho do toho. Ďalej to bola Integria, Improvium, Koniec štátnej cesty, Žumpa, No Future, KSS a iné.

 

Ako vzniká prázdne pódium

 

Niektoré kapely dali vedieť včas svoju neprítomnosť. Iné sa ani neunúvali to oznámiť, respektíve, dali vedieť, že neprídu až pár hodín predtým, než mali hrať. A tak vznikli ,,hudobné diery“. Prípadne aj prišli, ale neboli pripravení. Takým bol aj sobotňajší Dustfear. Nahnevaných ostalo len zopár fanúšikov. Mladá ,,kapelka“ dorazila síce v celom počte, ale bez hudobných nástrojov. Dôsledkom bola rýchla príprava iných skupín. ,,Sedel som a pozeral na prázdne pódium, lebo chlapci z Dustfear sa šli kúpať, pretože nemali nástroje,“ hovorí návštevník festivalu.

Záver

 

Poslednou pesničkou skupiny Time sa zavŕšil oficiálny záver akcie. ,,Mne sa to páčilo a som rád, že niečo také sa zorganizovalo vlastne z ničoho nič, na vlastné náklady,“ kladne hodnotí Dušan z Michaloviec. Z festivalu mali napokon dobré pocity nielen fanúšikovia, ale aj organizátor a všetci, ktorí sa na akcii tohto rázu podieľali. Návštevníci sa zhodujú: ,,Nebolo to plne profesionálne, no nikto to ani nečakal. Spravilo to pár ľudí z vlastnej dobrej vôle, dali do toho oveľa viac, ako si väčšina vie predstaviť.“

 

                      Veronika Cholewová



Uverejnené: 19.08.2010 10:04:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.