files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Budeme mať v budúcnosti aj na Slovensku „štefanské“ kolo?

Každý rok sa nad tým polemizuje. Hrať futbal v zimných mesiacoch, alebo nie? Pridať počas leta, keď divák zapĺňa tribúny viacej, aspoň dva či tri „anglické týždne“, alebo hrať aj počas zimy, kedy sa na tribúnach kŕčí čoraz menej divákov? „Opičiť“ sa po anglickej, nemeckej, španielskej či talianskej lige, alebo hrať do polovice novembra, kedy klimatické podmienky ešte futbalu prajú?

V Michalovciach bol počas víkendu ešte trávnik pripravený dobre.

To sú otázky, ktoré si odborníci či diváci kladú každý rok. Divák je jednoznačne na strane toho, aby sa hralo za príjmeného počasia. Doteraz ešte počasie najvyššej futbalovej súťaži prialo, no posledný víkend už nie. A pocítili to aj návštevy na štadiónoch. Iba v Žiline, kde sa hralo o druhé miesto a v Michalovciach, kde zase MFK Zemplín prilákal ľudí svojimi poslednými výsledkami, sa tribúny ako tak zaplnili, v ostatných zápasoch to bola obrovská bieda. A netreba sa ani čudovať. Divák na tribúne nechce zamrznúť a ešte popritom pozerať na futbal, ktorý sa hrá na zmrznutom trávniku, za dažda či snehu a počas ktorého sú terény také, že zakaždým hráčom odskakuje lopta. Áno, je pravda, že kluby z najvyššej súťaže majú pripsôsobenú infraštruktúru k tomu, aby sa hralo aj v decembri. Videli ste ale ihrisko v Myjave počas zápasu Trenčína so Slovanom Bratislava? A to nás ešte čaká posledné víkendové kolo...

V Myjave na zápase Trenčín - Slovan Bratislava to už bolo horšie (foto: profutbal.sk).

Každý rok sa vynára otázka, máme klimatické podmienky, aby sme hrali zápasy ešte v decembri a začínali vo februári? Oplatí sa hrať na snehu a tak ničiť drahé trávniky? Nie je lepšie hrať počas leta, kedy divák príde na tribúnu skôr, viac zápasov a skončiť trebárs o dva či tri týždne skôr? Nebudú potom divácke návštevy vyššie? Kompetentní by sa už konečne mohli zamyslieť aj nad týmito otázkami. Alebo sa budeme ďalej snažiť podobať ligám vo vyspelejších krajinách, kde sú klimatické podmienky lepšie? Budeme mať aj my raz „štefanské“, či novoročné kolo?

Peter Brendza



Uverejnené: 04.12.2018 21:03:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.