files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na záver jesene vyhral v Podbrezovej 1:0!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase osemnásteho kola Fortuna ligy na pôde FK Železiarne Podbrezová gólom Blažeja Vaščáka z 90. minúty 1:0 a na záver jesene tak zaknihovali štvrté víťazstvo v rade. Zverenci trénera Antona Šoltisa tak so ziskom 24 bodov zimujú na siedmom mieste.

V Podbrezovej museli pred zápasom odpratať sneh z hracej plochy, hralo sa v chladnom počasí, futbal v prvom polčase nepriniesol veľa vzruchu. Najprv hrozili hostia, ale Carrillovu hlavičku v šestnástke dobre prečítal brankár Kuciak a Vojtko z hranice veľkého vápna mieril nepresne. Podbrezovčania mali prvú vážnejšiu príležitosť po rohovom kope, v päťke hlavičkoval Bartoš, no nad brvno. V 39. minúte sa v malom vápne presadil domáci Bernadina a rozvlnil sieť, no predtým nedovolene odtlačil Carrilla, takže gól platiť nemohol.

Po zmene strán mal dve veľké šance Vaščák. Už po minúte prudko zakončoval z rohu pokutového územia do vinkla, ale Kuciak skvele vyrazil a podobný zákrok predviedol aj po hlavičke tohto michalovského útočníka, keď loptu tentoraz vytlačil spod brvna. 'Železiari' pohrozili po rohovom kope, Bernadina hlavičkoval chrbtom otočený k bránke, Kira však dobre zasiahol. Stále sa hral vyrovnaný futbal, ale bez výraznejších šancí. V závere zaujali iba nepresná strela aktívneho útočníka Podbrezovej Breznaníka a dlhý pas na opačnej strane pre striedajúceho Kurminowskiho, ale pri lopte bol o niečo skôr Kuciak. Ten však napokon kapituloval v poslednej minúte. Center Danka totiž riešil sklzom, trafil pred ním stojaceho Vaščáka, od ktorého sa lopta odrazila do bránky. V nadstavenom čase mohol vyrovnať Leško, pálil z hranice päťky, no tečovaná lopta smerovala tesne vedľa žrde.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)
Gól: 90. B. Vaščák.
Žlté karty: 67. D. Leško – 31. S. Danko, 44. B. Vaščák, 54. Grič, 82. Kurminowski.
Rozhodovali: Chmura – Pozor, Galo; 402 divákov.
FK ŽELEZIARNE: M. Kuciak – M. Turňa, M. Bartoš, Podstavek, A. Mojžiš – M. Viazanko, Sedláček, Mikuš (62. Magda) – D. Leško, Bernadina (72. Voško), Breznaník.
MFK ZEMPLÍN: M. Kira – M. Kolesár, Carrillo, Beskorovainyi – Grič – Nawotka, S. Danko, Turík, M. Vojtko – B. Vaščák, Sulley (46. Kurminowski).

Hlasy trénerov

Gergely Geri, tréner Podbrezovej: "Bol to naozaj skôr bojovný zápas, chceli sme eliminovať silné stránky súpera, vedeli sme, že je rozbehnutý, má rýchly prechod, technických hráčov. My sme neboli takí živí, dôrazní, agresívni smerom dopredu. Prvý polčas sme sa len hľadali, druhý začal súper lepšie a Kuciak chytil dve šance. V závere sme sa nadýchli k tlaku, ale väčšie šance sme si nevypracovali. Dúfali sme, že budeme zahrávať aj nejakú štandardku, no bohužiaľ, futbal je raz taký, zatúlaná lopta, zlý odkop a tri body putujú na východ. Sme z toho smutní."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Videli sme bojovný futbal, tej krásy veľa nebolo. My sme v defenzíve podali dobrý výkon, súpera sme až na dve strely a hlavičku po štandardnej situácii do vážnejších situácií nepustili. To sme chceli, no chceli sme byť aktívnejší aj v útoku, a to sa nám nedarilo. Prvý polčas takmer vôbec, prechod do ofenzívy nebol taký, aký sme chceli, po zmene strán sme mali dve čisté šance a Kuciak to dobre chytil. Boli sme trošku nebezpečnejší, ale robili sme aj ľahké chyby v prechode, čo nás stálo veľa síl. Plynulosť hry z našej strany trpela, nebolo to ono, ale šťastie sa v závere priklonilo k nám a  odvážame si tri body."

TASR



Uverejnené: 08.12.2018 16:59:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.