files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štyri víťazstvá v rade ich vyšvihli k prvej šestke

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou, čo sa týka bodov, najúspešnejšiu jesennú časť odkedy pôsobia v najvyššej Fortuna lige. Zverenci trénera Antona Šoltisa nazbierali 24 bodov, s ktorými prezimujú na siedmom mieste, iba vinou horšieho skóre za šiestou Nitrou. Pomohla k tomu hlavne druhá polovica jesennej časti a jej záver, v ktorom v ostatných štyroch zápasoch zaknihovali plných dvanásť bodov!

O výhre Michalovčanov rozhodol ich náhradný kapitán Blažej Vaščák

Na záver jesene dosiahli Michalovčania veľmi dôležité víťazstvo, keď v Podbrezovej zvíťazili gólom Blažeja Vaščáka z poslednej minúty 1:0. „Toto víťazstvo bolo možno šťastlivé, no pre nás veľmi potrebné. Sme maximálne spokojní. Viackrát počas jesene nám chýbalo šťastie, teraz sme ho mali,“ poznamenal pre náš portál tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Zápas na Horehroní veľa kvality nepriniesol. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami. Keď sa už zdalo, že duel skončí bezgólovou remízou, Michalovčania po obrovskej hrúbke brankára Kuciaka vydolovali tri dôležité body. „Je pravdou, že diváci veľa kvality v zápase nevideli. Myslím si, že problémom nebol ani terén. Trávnik bol na toto obdobie pripravený vynikajúco. Veľa sa bojovalo. My sme to nechceli otvoriť až príliš, pretože sme vedeli, že súper bude mať problémy prenikať do prehustenej obrany. Čo sa týka defenzívy, tam nemám čo chlapcom vytknúť. V ofenzíve nám chýbala ľahkosť. V druhom polčase sme mali dve dobré šance, ktoré nám brankár Kuciak chytil. Nakoniec sa nám ale podarilo so šťastím skórovať. Dosiahli sme dôležité tri body, za ktoré sme radi.“

Michalovčania získali dôležité tri body, hoci nastúpili bez troch hráčov základnej zostavy. Chýbal krajný obranca Rota, ktorý si v zápase so Zlatými Moravcami zlomil ruku, ako aj kapitán Igor Žofčák a najlepší jesenný strelec Peter Kolesár. „Samozrejme, že nám chýbali. Hlavne Žofčáka s Kolesárom nie je ľahké nahradiť. Sú to totiž naši nosní hráči. Ich neúčasť bolo cítiť. Tí hráči, čo ale nastúpili na ich mieste, zahrali takisto dobre. Každý jeden, čo bol na ihrisku, išiel na sto percent a práve to od hráčov vyžadujem,“ podotkol michalovský lodivod.

S najvýchodnejším fortunaligistom to na začiatku sezóny dobre nevyzeralo. Po prvých siedmych kolách mal na konte iba štyri body a krčil sa na poslednom mieste v tabuľke. Vo zvyšných jedenástich dueloch ale zaznamenali Michalovčania dvadsať bodov, ktoré im pomohli nielen k tomu, aby sa momentálne prestali zamýšľať nad záchranou, ale najmä k tomu, aby mysleli na prvú šestku. V ostatných štyroch zápasoch získali dvanásť bodov, ktoré ich posunuli na siedme miesto. „V Michalovciach som tri a pol roka a štyri zápasy v rade sme ešte nevyhrali. Možno je teraz škoda, že prichádza zimná prestávka. Ešte sme to mohli potiahnúť (smiech)... Keď chytíte takúto sériu, musíte byť spokojný. Všetko pozitívne musíme preniesť do jarnej časti. Máme pred sebou štyri zápasy, z ktorých tri odohráme doma, dokonca proti priamym konkurentom v boji o prvú šestku,“ skonštatoval Anton Šoltis, ktorého zverenci vo zvyšných štyroch jarných kolách základnej časti postupne privítajú Nitru, Sereď, pocestujú do Ružomberka a na záver nastúpia doma proti Trenčínu.

Prípravu štartujú 7. januára, odohrajú v nej osem zápasov

Osemnástym kolom vyvrcholila jesenná časť Fortuna ligy. Teraz prichádza na rad zimná prestávka. Najbližšie kolo sa odohrá až 16. februára 2019. Dovtedy si Michalovčania na chvíľu oddýchnu, no potom príde na rad zimná zaberačka. Tú odštartujú v pondelok 7. januára. „Naša zimná príprava bude prebiehať v domácich podmienkach. Pôjdeme akurát na týždenné herné sústredenie do Vysokých Tatier. V príprave odohráme osem zápasov s tímami zo Slovenska, aj zo zahraničia. Generálku absolvujeme domácim súbojom s Bardejovom,“ informoval nás o príprave tréner Šoltis, ktorý zatiaľ nechcel konkretizovať zmeny v kádri. „Odídu hráči, ktorí sú na hosťovaní z poľských klubov. Máme niečo rozrobené, no dokedy to nie je potvrdené, tak by som to nerád prezrádzal. Určite ale nejaké zmeny v kádri budú.“

My len dodajme, že vedenie klubu sa v týchto dňoch dohodlo na predĺžení kontraktov s Igorom Žofčákom, Matúšom Kirom aj Stanislavom Dankom. Na druhej strane, na odchode sú Sadam Sulley, ktorému končí zmluva v Legii Varšava, ako aj Dawid Kurminowský, ktorému zase končí ročné hosťovanie z Lechu Poznaň.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2018 09:12:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.