files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Brincko ide v šľapajach otca. V Dukle chce nasať seniorskú atmosféru a nevadí mu ani zbieranie pukov

V sezónach 1997/1998 a 1998/1999 patril k defenzívnym stáliciam v michalovskej Dukle odchovanec popradského hokeja Dušan Brincko. Kremenitý bek síce nevynikal nejako v kanadskom bodovaní, všetko si ale vynahrádzal obetavosťou a bojovnosťou. Práve pôsobenie pri Laborci ho katapultovalo do seniorského hokeja a postupne si okrem najvyššej súťaže na Slovensku zahral aj vo Francúzsku, Česku či Poľsku. Po dvadsiatich rokoch má nasledovníka. Dres michalovskej Dukly tentoraz oblieka jeho devätnásťročný syn - Boris.

Jablko ďaleko od stromu nespadlo. Veď aj Boris je obrancom a to dosť platným. Túto sezónu odštartoval v projekte HK Orange 20, ktorý nedávno ukončil svoju púť najvyššou Tipsport ligou a St. Nicolaus I. ligou. Keďže sa do záverečnej nominácii trénera Ernesta Bokroša nedostal, začal sa obzerať po tíme, kde by mohol dohrať sezónu. Michalovskú ponuku mal na stole dlhšie, už od začiatku októbra. „Po našom vzájomnom zápase ma oslovilo vedenie klubu s tým, že či by som po skončení v projekte nechcel hrať tu. Vtedy som mal akurát popradskú juniorku a túžbu zabojovať o miesto v prvom tíme. Som rád, že michalovská ponuka prišla. Nemal som nad čím váhať. Chcel som hrať seniorský hokej a myslím si, že Michalovce sú pre mňa momentálne správnou adresou,“ poznamenal pre náš portál Boris Brincko, ktorý v prvých dvoch zápasoch za Duklu hral v obrane s Marekom Kolbom, s ktorým v minulosti hrával aj jeho otec.

Ambíciou odchovanca popradského hokeja síce bolo byť v tomto čase v Kanade a bojovať o miesto v tíme na majstrovstvá sveta, no svet sa podľa neho teraz nezrúti. „Samozrejme, že ma to mrzí. Štyri mesiace bojujete o miesto v tíme a nakoniec sa tam nedostanete. Moja kariéra ale týmto nekončí, skôr naopak. Viem, na čom musím popracovať, aby som bol lepším hráčom,“ konštatuje aktuálne „iba“ náhradník na telefonické zavolanie, ktorý bude výsledky svojich už bývalých spoluhráčov sledovať s napätím. „Určite áno! S chlapcami som v kontakte. Máme dobré mužstvo. Držím im palce, aby sa im podarilo dobre reprezentovať,“ dodal k téme SR 20 Boris Brincko.

Boris Brincko tak nejde v šľapajach svojho otca len tým, že hráva na poste obrancu, ale aj tým, že obaja svoju seniorskú kariéru rozbiehajú v Michalovciach. Čo mu otec o Dukle hovoril? „Na pôsobenie tu spomína len v dobrom. Práve Michalovce ho katapultovali do seniorského hokeja, takže na ne nemôže povedať nič zlé. Sám mi pôsobenie tu odporúčal,“ podotkol devätnásťročný bek, ktorý si v Michalovciach na svoje konto pripísal už dve asistencie.

Mladíkovi nevadia ani vysoké ambície Dukly v tejto sezóne. „Všetci sme tu, aby sme dosiahli najvyššie méty. Minulý rok sa tu vyhral titul a iné ambície byť nemôžu ani teraz,“ pokračoval momentálne najmladší hráč v kádri Dukly, ktorý si uvedomuje aj svoje povinnosti v tíme. „Samozrejme! Zbieranie pukov a nosenie fľašiek, to k tomu patrí. Ja som na to ale zvyknutý. Pred pár rokmi som bol najmladší v popradskej juniorke a tiež ma tieto povinnosti neminuli. Nerobí mi to žiadne problémy.“

Domácu premiéru syna si nenechal újsť ani jeho otec Dušan (posledný vpravo)

Peter Brendza



Uverejnené: 17.12.2018 10:28:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.