files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce po prvykrát dejiskom mužského tenisového turnaja

 

Tenisový fanúšik v Michalovciach sa má opäť na čo tešiť. Po troch ročníkoch ženského tenisového turnaja Michalovce Cup, dvoch juniorského Eurospan Cup sa v týchto dňoch koná aj mužský turnaj s dotáciou 10 000 amerických dolárov. Ten nesie názov Naceva Michalovce Cup. Organizátori dúfajú, že turnaj bude úspešný a priláka do hľadiska čo najviac ľudí. Kvalifikácia sa bude hrať v nedeľu a pondelok, hlavná súťaž začína  v utorok. Turnaj vyvrcholí počas nasledujúceho víkendu.

Naceva Micalovce Cup, ktorý sa hrá pod záštitou primátora mesta je tretím v kategórii F3. To znamená, že ide o tri rovnako dotované turnaje, ktoré sa hrajú v jednej krajine. Prvý  takýto turnaj sa uskutočnil v Piešťanoch, druhý skončil minulý týždeň v Žiline. Tretím v poradí je práve Naceva Cup v Michalovciach. Všetky tieto turnaje majú rovnakú dotáciu a to 10 000 amerických dolárov. Hráči na týchto turnajoch nielenže získavajú body do rebríčka ATP, ale dostavajú aj finančnú odmenu za každé odohraté kolo.

 

Ozdobou turnaja je bývalý DC reprezentant

 

Do tohto turnaja sa vo dvojhre prihlásilo 72 hráčov. Najlepší osemnásti boli nasadení priamo do hlavnej súťaže, ostatní musia prejsť sitom kvalifikácie. Tá začala už v nedeľu a potrvá ešte aj v pondelok. „Od utorka, kedy je naplánované prvé kolo, sa začne hlavná fáza tohto turnaja, rozhovoril sa na margo turnaja jeho riaditeľ Tibor Lešniak. My len dodajme, že finálové zápasy sú na programe v nedeľu, kedy bude vrcholiť aj 51. Zemplínsky jarmok. Najvyššie nasadeným hráčom je bývalý slovenský daviscupový reprezentant Kamil Čapkovič. Tento hráč bude dozaista lákadlom aj pre samotných Michalovčanov, pretože v tomto meste má svoje korene. „Áno je to pravda, jeho mamička je Michalovčanka“, objasnil nám Tibor Lešniak. Zastúpenie v kvalifikácii budú mať aj samotné Michalovce, keďže sa v nej predstaví aj odchovanec tunajšieho klubu Lukáš Smoľák.

 

Takýto turnaj tu ešte nebol

 

Tenisový fajnšmekri sa majú na čo tešiť, pretože takýto mužský turnaj tu ešte nebol. Odohrali sa tu síce už tri ročníky ženského turnaja Michalovce Cup, ako aj dva ročníky turnaja juniorov Eursopan Cup, ale mužský tenis je pre diváka určite najpríťažlivejším. „Všetci milovníci tenisu si prídu na svoje, pretože mužský tenis je pre oko diváka príťažlivejší ako ženský, aj keď ten má tiež svoje čaro na kurtoch“, podotkol ešte s úsmevom Tibor Lešniak. Treba len dúfať, že turnaj sa organizátorom vydarí a v budúcnosti uvidíme v tomto meste aj ďalšie ročníky.                             (pb)



Uverejnené: 20.08.2010 08:20:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.