files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročná anketa športových osobností. Aký bude rok 2019? III.

Rok 2018 môžeme v rámci michalovského športu hodnotiť ako veľmi úspešný. Darilo sa kolektívnym športom, ako aj individuálnym športovcom, ktorí takisto robili mestu dobré meno. Čerešničkou na torte je zisk primátu Európske mesto športu, ktorým sa Michalovce budú hrdiť v roku 2019. Aký bude? Oslovili sme niekoľko športových osobností z metropoly Zemplína. Anketu s troma otázkami budeme v prvom januárovom týždni postupne dopĺňať. Pokračujeme treťou časťou, v ktorej začíname oslovovať samotných športovcov. Ako prvé prichádzajú na rad dve slovenské reprezentantky, zhodou okolností Patrície - Wollingerová a Dzurinová.

Patrícia Wollingerová – kapitánka jedenásťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra Iuventy Michalovce. Tá v roku 2018 vyhrala na Slovensku všetko, čo sa dalo a darí sa jej aj v jesennej časti sezóny 2018/2019, po ktorej je na čele MOL ligy. Wollingerová je reprezentantkou Slovenska.

Aký bol podľa vás športový rok 2018 v Michalovciach? Čo vás zaujalo najviac a ako hodnotíte vaše odvetvie?

„Rok 2018 bol z môjho pohľadu a pohľadu Iuventy úspešný. Mali sme tri ciele, ktoré sme splnili. Teší ma, že mesto získalo titul Európske mesto športu. Určite to športu v ňom pomôže. Z nášho hľadiska ma mrzí, že sme sa viac nepresadili v pohárovej Európe, kde sme ale mali veľmi ťažký žreb. Divákom sme ale ukázali, že vieme hrať peknú hádzanú a ja verím, že sa v tomto smere budeme prezentovať aj v roku 2019.“

Čo si želáte do roka 2019?

„Do roku 2019 si prajem hlavne zdravie, ktoré je najpodstatnejšie nielen v športe. Určite si prajem, aby sme zúročili všetko, na čom pracujeme celú sezónu. Chceme triumfovať v MOL lige a obhájiť titul, aj Slovenský pohár.“

Michalovce budú v roku 2019 Európskym mestom športu. Na čo sa z pohľadu športu v meste tešíte vy a čo by ste chceli dosiahnuť v odvetví, ktoré vy reprezentujete?

„Tých športových udalostí bude v meste určite viac. Najviac ma samozrejme zaujímajú naše výsledky. Keď mám voľno, pôjdem sa pozrieť aj na hokej či futbal. Ja verím, že fanúšikom budeme všetci prinášať v roku 2019 opäť radosť a hľadiská počas našich zápasov budú zaplnené.“

Patrícia Mária Dzurinová – slovenská reprezentantka vo florbale a hokeji. Vo florbale háji farby extraligového Eastern Wings Michalovce, v hokeji Šarišanky Prešov, s ktorou je vicemajsterkou Slovenska. Okrem týchto dvoch športov koketuje aj s hokejbalom, v ktorom má takisto namierené do reprezentácie.

Aký bol podľa vás športový rok 2018 v Michalovciach? Čo vás zaujalo najviac a ako hodnotíte vaše odvetvie?

„Športový rok 2018 bol pre Michalovce úspešný. Hokej získal titul v prvej lige po 32 rokoch, vo florbale sa obnovila kategória mužov, v hádzanej sú aj naďalej dominantné hráčky Iuventy, no a dobré výsledky majú aj futbalisti. V roku 2018 ma najviac zaujal zrekonštruovaný zimný štadión, vďaka ktorému sa v Michalovciach odohrali aj reprezentačné hokejové stretnutia, či rozlúčka s Richardom Šechným."

Čo si želáte do roka 2019?

„Do Nového roku si želám, aby som úspešne reprezentovala naše mesto vo všetkých športoch, ktoré hrám, ale hlavne, aby sa mi vyhýbali zranenia.“

Michalovce budú v roku 2019 Európskym mestom športu. Na čo sa z pohľadu športu v meste tešíte vy a čo by ste chceli dosiahnuť v odvetví, ktoré vy reprezentujete?

„Teším sa z každého športového úspechu, ktoré toto mestečko dosiahne. V novom roku by som sa chcela presadiť v reprezentačných výberoch a dostať sa na MS vo florbale, hokeji a hokejbale. Či sa mesto v rámci športu posunie uvidíme až na konci roka. Má na to ale všetky predpoklady."



Uverejnené: 03.01.2019 11:00:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.