files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bunkovce oslavovali

 

Obec Bunkovce, nachádzajúca sa neďaleko mesta Sobrance si nedávno pripomenula svoje 665. výročie prvej písomnej zmienky. Starosta obce Václav Ličko spolu s obecným zastupiteľstvom pri tejto príležitosti pripravili 7. až 8. augusta spoločensko-kultúrny program pre všetkých občanov obce. Pri organizovaní sa podieľal aj Miestny odbor Matice slovenskej a Základná organizácia jednoty dôchodcov Slovenska v Bunkovciach a občianske združenie Medzi riekami.

Oslava ako sa patrí

 

Po ukončení vysviacky gréckokatolíckeho krížauž čakal pri obecnom úrade obyvateľov hudobno-zábavný program, ktorý trval do neskorých večerných hodín. Program moderoval Marcel Kačurák z Rádia Košice, spestrili ho spevácke  zbory z Veľkých  Kapušian Latoričan a detský folklórny súbor Vánok, ľudovými piesňami navodzovala príjemnú atmosféru ženská spevácka skupina ľudových piesní Ondavčanka z Bánoviec nad Ondavou a ako posledný sa  predviedol súbor Rakovčan z Rakovca. Druhá časť programu patrila známej vranovskej skupine Drišľak, semifinalistke Československej Superstar Karolíne Majerníkovej. V závere sa predstavil známy spevák a herec Ibrahim Maiga. Jeho vystúpenie sa páčilo každému. Ako starosta povedal, bol to pre všetkých veľký zážitok, občania ani neverili, že tu vôbec príde. Záver tohto dňa ukončila tanečnou zábavou skupina ESTA. Hosťami osláv boli aj primátor mesta Vranova n/T PhDr. Tomáš Lešo, bunkovský rodák, primátor Sobraniec Ing. Pavol Džurina, prednosta MsÚ Sobrance JUDr. Ladislav Brandabura, riaditeľ firmy Fúra, s. r. o., Ing. Jaroslav Polaček, starostovia okolitých obcí a sponzori podujatia. Zúčastnili sa ho nielen ľudia z okresu Sobrance, ale aj z Michaloviec či Humenného. Druhý deň vyvrcholil futbalovým turnajom o pohár starostu obce za účasti mesta Sobrance a obcí Ostrov, Blatná Polianka, Veľké Revištia a Bunkovce. Takýto turnaj sa v obci organizoval po tretíkrát. Prvé miesto získali Veľké Revištia, druhé Sobrance a na treťom sa umiestnili Bunkovce. „Pre rodákov to bol zážitok, radosť i určitá hrdosť na to, že aj v takejto malej dedinke sa môže udiať nádherné podujatie, ktoré napomôže mať ľuďom k sebe bližšie a stretnúť sa s ľuďmi, ktorí tu majú korene, ale žijú už niekde úplne inde, a predsa sa sem radi vracajú“, skonštatoval Ličko. Celý program bol usporiadaný tak, aby potešil každú generáciu.

 

„Zabezpečiť účinkujúcich, pripraviť scenár a zladiť priebeh celých osláv do jedného homogénneho celku s pozitívnym výsledkom v dedinských podmienkach dá zabrať. Výsledok bol úžasný a všetci boli nadšení, vrátane účinkujúcich“, vyjadril sa starosta. Sám bol nadmieru spokojný, nakoľko sa jemu a spoluorganizátorom podarilo urobiť akciu, ktorá mala obrovský ohlas u všetkých.

 

Zaujímavosti obce

 

Pri tejto príležitosti chce starosta Václav Ličko vydať knihu o histórii obci Bunkovce, nakoľko je už komplexne spracovaná, ale z finančných dôvodov sa to odsúva na neskôr. „Za posledné volebné obdobie sme ukončili a skolaudovali obecný vodovod, ktorý už dva roky slúži širokej verejnosti, vymenili okná na budove MŠ, osadili nové oplotenie okolo domu smútku, zmodernizovali obecný rozhlas,  položil sa asfaltový koberec na trase Bunkovce – N. Rybnica, boli komplexne vyčistené všetky melioračné kanály v okolí obce, ktoré boli zarastené a spôsobovali záplavy. Zriadili sme v jednej miestnosti MŠ posilňovňu, ktorú hodne využívajú najmä mladí ľudia, ale aj ženy“, uviedol starosta a dodal. „Boli sme úspešní v žiadosti o NFP v  programe rozvoj vidieka s projektom "Regenerácia a estetizácia obce Bunkovce", tzn. úprava centra obce, ktorý sa začne v najbližších dňoch realizovať. Chceme zmodernizovať verejné osvetlenie v obci, kde sme už taktiež podali žiadosť o príspevok. Veľkou výzvou a lákadlom pre nás je vybudovanie  rybníka“.  Finančné prostriedky na projektovú dokumentáciu má obec  zabezpečené cez občianske združenie, Medzi riekami. V budúcnosti sa bude riešiť odkanalizovanie obce. Majú v pláne riešiť projektovú dokumentáciu na kanalizáciu a chodníky a tiež rekonštrukciu budovy obecného úradu. „Dúfame, že sa po kríze začnú zaujímať potenciálny investori o podnikanie v priemyselnej zóne Bunkovce, kde máme pripravených 100 ha pôdy.“ povedal na záver starosta Ličko.

 

 

                    (Text a foto: Martina Králiková)



Uverejnené: 21.08.2010 15:10:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.