files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal v oklieštenom zložení zatiaľ bez posíl, na skúške dvojica mladíkov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali v pondelok 7. januára prípravu na jarnú časť. Na prvom tréningu mal tréner Anton Šoltis k dispozícii iba šestnásť hráčov, z toho trojica Bieszczad, Turík a Regáli netrénovala.

Chýbali nielen asistenti Jozef Majoroš a Marek Rodák, ale aj kapitán Igor Žofčák, dvojica reprezentantov do 21 rokov Peter Kolesár a Denis Petro, a legionári Carillo, Diarra či Rota, ktorí by sa do tréningového procesu mali zapojiť v najbližších dňoch. Okrem dorastencov Mateja Trusu a Dávida Špaka sme na prvom tréningu mohli vidieť aj dve nové tváre – 22-ročného Erika Hlaváča a 19-ročného Ostapa Malaševského.

Z avizovaných posíl zatiaľ neprišiel nikto. „Kamil Karaš dal prednosť FC Košice, ktorý hráva v tretej lige. Neistý je zatiaľ aj Španiel Casado, ktorý hrával naposledy v Zlatých Moravciach. Máme o neho stále záujem, momentálne ale neprišlo k dohode,“ poznamenal tréner Anton Šoltis, podľa ktorého slov majú Michalovčania záujem aj o dvojicu hráčov z Dunajskej Stredy krajného beka Dominika Špiriaka a ofenzívneho univerzála Rolanda Černáka. „Uvidíme ako sa dohodneme s DAC. Špiriak možno príde už po reprezentačnom zraze, u Černáka sa musia vyriešiť nejaké veci.“

Na lane útočník z Ukrajiny

V po jeseni siedmom tíme najvyššej súťaže zatiaľ teda počítajú iba straty. Dvojici Peter Kavka – Blažej Vaščák skončili zmluvy, štvorici Nawotka, Iloski, Sulley a Kurminowski zase hosťovania. Na skúške sú dvaja hráči. Prvým je devätnásťročný záložník Ostap Malaševskij, ktorý naposledy hrával v rezerve Spartaka Trnava. Druhým je o tri roky starší Erik Hlaváč, ktorý naposledy pôsobil vo švajčiarskom FC Linth 04, no v minulosti hrával aj vo Zvolene či Gabčíkove. „Ide o hráčov, na ktorých sme dostali odporúčanie. Prišli na skúšku, takže uvidíme, ako sa budú javiť,“ uviedol na margo novicov v kádri tréner Anton Šoltis.

Ten na skúške privíta aj 189 centimetrového útočníka Jurija Zacharkiva, ktorý naposledy hrával v FK Atlantas Klaipeda. „Ide o 22-ročného ukrajinského útočníka, teda postu, kde nás najviac tlačí topánka. Čo sa týka ďalších posíl, všetko je v štádiu riešenia. Odišlo od nás šesť hráčov, ktorých potrebujeme doplniť. Káder potrebujeme doplniť nielen kvantitou, ale aj kvalitou,“ podotkol Anton Šoltis. Tomu na prvom tréningu chýbalo až sedem hráčov. „Igor Žofčák mal pracovné povinnosti, Peter Kolesár s Denisom Petrom sú v reprezentácii do 21 rokov, Matúš Begala má vykĺbenú kľúčnu kosť, no a legionári Rota, Carillo a Diarra sa k nám pridajú v priebehu týždňa.“

Preveria ich súperi z troch krajín

Šesťtýždňový blok zimnej prípravy absolvujú Michalovčania zväčša v domácich podmienkach. Výnimkou je iba týždňové kondično-herné sústredenie v Tatranskej Lomnici, ktoré absolvujú od 28. januára do 3. februára. „Príprava sa veľmi nebude líšiť od tých predošlých. Tréningy budeme ladiť hernou formou, v prvých dvoch týždňoch ale zapracujeme aj na kondícii, či silovej stránke,“ podotýka tréner, ktorý so svojím tímom absolvuje v rámci zimnej prípravy osem zápasov.

Michalovčanov preveria nielen slovenské, ale aj tímy z Maďarska a Poľska. Sériu prípravných duelov odštartujú už túto sobotu na ihrisku po jeseni tretieho tímu maďarskej ligy Debrecínu. „V prípravných dueloch si chceme odskúšať nových hráčov. Verím, že náš káder sa bude rozrastať a do dvoch týždňov bude v takom objeme, ako si predstavujem,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Boli na prvom tréningu: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Dmytro Prisiažnjuk – Martin Kolesár, Stanislav Danko, Matúš Vojtko, Roman Begala, Ostap Malaševskij, Dávid Špak, Jakub Grič, Danylo Beskorovajnyj, Matej Trusa, Erik Hlaváč.

Program prípravných zápasov
12. januára: VSC Debrecín (Maď.) - MFK Zemplín Michalovce.
16. januára: MFK Zemplín Michalovce - FK Slavoj Trebišov.
19. januára: MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš.
23. januára: MFK Zemplín Michalovce - FC Košice.
26. januára: MFK Zemplín Michalovce - Kisvárda FC (Maď.).
30. januára: MKS Sandecja Nowy Sacz (Poľ.) - MFK Zemplín Michalovce, v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách.
2. februára: MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce, v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách.
9. februára: MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov.



Uverejnené: 07.01.2019 15:35:00
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.