files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenčania si pred derby veria: Keď sme zdolali Martin a Skalicu, máme aj na Michalovce

Ani existenčné problémy nezastavujú hokejistov MHK Humenné. Prvoligový nováčik sa po tom, čo tri dni pred Vianocami neodohral domáci zápas s Dubnicou nad Váhom a následnom odchode vedenia klubu, rozbehol. Problémy jeho hráči hodili za hlavu, čoho dôkazom je desať bodov zo štyroch zápasov. A to Humenčania hrali v Topoľčanoch, doma so Skalicou, v Považskej Bystrici a s Martinom, teda proti tímom, ktoré figurujú v najlepšej osmičke St. Nicolaus I. ligy.

„To, čo sa stalo pred Vianocami nás zomklo,“ rozhovoril sa útočník MHK Ivan Fedorko, podľa ktorého ďalších slov mužstvo ženú dopredu aj diváci. „Hokej sa hrá hlavne pre nich. Na naše zápasy chodí veľa fanúšikov a my sa im chceme za to odvďačiť výkonmi a víťazstvami.“ Humenčanom sa darí aj napriek odchodom niekoľkých hráčov. Naposledy to „zabalil“ Marcel Baláž, ktorý si to namieril do Francúzska. „Máme dve stabilné lajny, ktoré spolu trénujú, ďalší hráči prichádzajú z Košíc v rámci striedavého štartu. Uvidíme, čo bude v ďalších zápasoch,“ podotýka Ivan Fedorko, jeden z odchovancov humenského hokeja v drese MHK.

To, ako bude situácia s mužským tímom pokračovať povedať nevedel. „My to ovplyvniť nemôžeme. Zdá sa mi, že sa trošku ukľudnila. Stále ale nevieme, ako to bude pokračovať. Niektorí chalani dostali ponuky z iných klubov, niektorí už od nás odišli. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.“ Aj napriek problémom ostávajú pre súperov tvrdým orieškom. Na domácom ľade krátko po Vianociach zdolali Skalicu (3:1) a v nedeľu uspeli po výsledku 4:0 aj s Martinom. „Momentálne máme v tíme pohodu. Trénujeme tak, že nám o nič nejde. Na ľade sa v zápasoch snažíme odovzdať sto percent a vidíte, funguje to. Hlavne sme dobrý kolektív a možno práve to nás stmelilo ešte viac. Kolektív je naša najsilnejšia zbraň,“ uzatvára debatu udalostí posledných dní Ivan Fedorko.

Desať bodov zo štyroch zápasov ukazujú, že Humenčania môžu byť z najhoršieho vonku. Na pozore sa teda musia mať pred stredajším derby aj v Michalovciach. Víťazstvá s Martinom aj Skalicou sú totiž jasným signálom, že s MHK treba stále rátať. „Určite! Keď dokážeme hrať viac ako vyrovnané partie so Skalicou či Martinom, môžeme ju hrať aj s Michalovcami,“ uviedol Fedorko, ktorý v minulosti tri sezóny strávil práve na druhom brehu Laborca. „Zápasy s Duklou sú pre mňa špecifické aj z tohto pohľadu. Ide navyše o derby.“

Obaja súperi sa v tejto sezóne stretli trikrát. Jednoznačný bol iba prvý duel v Humennom, ktorý Dukla vyhrala presvedčivo 7:2. V zostávajúcich dvoch už brali body aj Humenčania. V Michalovciach prehrali 6:7 po predĺžení (v 22. minúte viedli 5:1...), no a doma zvíťazili 3:2. „V týchto zápasoch sme si verili, že môžeme zabodovať. A nakoniec sa nám to aj podarilo,“ podotýka Ivan Fedorko, podľa ktorého sa zemplínske derby môže zopakovať aj v prvom kole play-off. „Momentálne to vyzerá tak, že našim súperom bude jeden z trojice Michalovce, Martin alebo Topoľčany. Ide o tímy, s ktorými sme už bodovali, takže sa ich nemusíme báť. Uvidíme, v akej zostave vstúpime do vyraďovacej časti. Našou výhodou môže byť to, že nebudeme favoritom. Nemusíme nič stratiť, iba získať. To isté nás čaká aj v stredu v Michalovciach, kde od nás nikto neočakáva, že budeme bodovať. Favoritom, aj keď ide o derby, sú Michalovčania.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.01.2019 18:43:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.