files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí colníci zaistili v blízkosti hranice vyše tony syra

Kontrolná mobilná skupina colníkov v rámci súčinnostnej akcie s Policajným zborom SR zaistila v blízkosti slovensko-maďarskej hranice 1463,30 kg syra parmezánového typu.

Kontrolná mobilná skupina colníkov Colného úradu Michalovce a príslušníci Oddelenia hraničnej kontroly Čierna nad Tisou vykonávali zvýšenú kontrolnú činnosť v rámci ochrany vonkajšej hranice. V obci Pribeník zastavili aj dodávkové vozidlo s českými evidenčnými číslami. Vodič, ukrajinský občan, v ňom prevážal väčšie množstvo tzv. bochníkov tvrdého syra. K uvedenému tovaru nepredložil žiadne doklady.

Podľa trasy svojej cesty, ktorú vodič colníkom uviedol, nadobudli podozrenie, že tovar môže pochádzať aj z tretích krajín, prípadne v ňom môžu byť ukryté aj cigarety, drogy, či iný nelegálny tovar. Pritom podľa platných európskych predpisov na dovoz mliečnych výrobkov sa vzťahujú zákazy a obmedzenia. Colníci preto tovar zaistili.

Po dôkladnej kontrole zistili, že vo vozidle sa nachádzalo 37 kusov tzv. bochníkov tvrdého syra s celkovou hmotnosťou 1463,30 kg označeného ako Permigiano Reggiano. Colníci v zmysle pracovných postupov kontaktovali Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu v Michalovciach, ktorá zistila, že tovar je nedostatočne označený na to, aby ho bolo možné presne identifikovať a určiť jeho pôvod. Keďže ide o potravinu neznámeho pôvodu, nespĺňa podmienky pre uvedenie na európsky trh. Trhováhodnota originálu takéhoto syra sa pohybuje v rozmedzí 32 – 40 eur za kilogram. Pri zaistenom množstve tovaru by mohlo ísť o hodnotu až do 59 tisíc eur. V prípade pokračujú ďalšie úkony.



Uverejnené: 18.01.2019 10:59:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.