files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nevypočuté žiadosti počas Zápasu hviezd: Chudý žiadal krv, Hamráček o bitku so spoluhráčom

Tretia januárová sobota patrila v Michalovciach hokeju. Na zrekonštruovanom zimnom štadióne sa uskutočnil v poradí štvrtý ročník Zápasu hviezd St. Nicolaus I. ligy.

Trojica kapitánov Marek Kolba (Majster ligy), Kroni Musliu (Nádeje ligy) a Ján Tabaček (Hviezdy ligy)

„Sme veľmi radi, že práve táto akcia otvára rok plný športových podujatí v našom meste. V roku 2019 sme Európskym mestom športu, čo chceme patrične využiť,“ skonštatoval viceprimátor Michaloviec Jozef Sokologorský, ktorý sa na úvod podujatia postaral o úvodné buly.

Michalovce prebrali štafetu v usporiadaní Zápasu hviezd po Detve a Prešove, kde sa konali predošlé tri ročníky. To, že organizátori dali Zápas hviezd práve do Michaloviec určite nie je náhoda. Veď tunajšia Dukla je obhajcom prvenstva a momentálne aj lídrom prvoligového pelotónu. „Mesto ako také si toto podujatie určite zaslúži. Som tu viac ako rok a sám vidím, že samospráva sa športu venuje. Nie nadarmo sú Michalovce Európskym mestom športu,“ podotkol tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý, ktorý vedie michalovských hokejistov od októbra 2017.

Za ten čas prišlo k dokončeniu rekonštrukcie štadióna, Dukla slávila po 32 rokoch prvoligový titul, zahrala si v baráži o najvyššiu súťaž, zavítala tu seniorská reprezentácia či reprezentácia do osemnásť rokov, no a Dukla sa stala víťazom základnej časti St. Nicolaus I. ligy. Zápas hviezd prvej ligy je ďalším pokračovaním v stúpaní michalovského hokeja. „Ja verím, že to nie je na rok 2019 posledné väčšie hokejové podujatie v našom meste. Dúfajme, že tu opäť uvidíme reprezentáciu, no a stále veríme aj hokejistom Dukly, že nám pripravia podobnú radosť, ako minulý rok a že sa pobijú o najvyššiu Extraligu,“ dodáva Sokologorský.

Turnaj v novom formáte

Poďme ale k samotnému podujatiu. To odštartovalo už v piatok v Obchodnom centri Zemplín, kde sa otvorila fanzóna. V sobotu krátko popoludní sa v centre uskutočnila aj autogramiáda hráčov, vo fánzóne už vtedy prebiehali súťaže najskôr kapitánov tímov a neskôr aj samotných divákov. Podvečer už prišiel na rad aj samotný Zápas hviezd.

 

Formát podujatia sa po troch rokoch zmenil. Zápasu hviezd sa totiž zúčastnili až tri tímy. Majster ligy, ktorého káder tvorili hráči HK Dukla Ingema Michalovce, Hviezdy ligy a Nádeje ligy, teda hráči do 23 rokov. Tímy si zahrali každý s každým pätnásťminútový zápas. Najviac sa darilo domácemu tímu, ktorý zdolal tak Hviezdy ligy, ako aj Nádeje. „Sme radi, že sa nám podarilo získať túto trofej a dúfame, že aj ďalšia trofej z prvej ligy ostane doma,“ presvedčivo konštatuje Daniel Hančák, jeden z defenzívnych pilierov obhajcu prvoligového prvenstva a víťaza základnej časti.

Najpresnejšie mieril Hamráček, najtvrdšie Hančák

Tak ako to v takýchto zápasoch býva, nechýbali ani viaceré súťaže, či podpichovačky na ľade. K jednej došlo priamo počas zápasu, keď si to chceli ručne-stručne rozdať spoluhráči z klubu Michal Korenko a Lukáš Hamráček. „Išlo o zábavu, tak sme sa trochu pochytili. Napokon to do bitky neprerástlo a hoci zlé jazyky hovoria, že by som nemal šancu, možno by sme sa dočkali prekvapenia,“ smeje sa Lukáš Hamráček, jediný hráč Dukly, ktorý nastúpil v inom tíme, tíme Nádejí.

Bol to práve 23-ročný spišskonovoveský odchovanec, ktorý bol najlepším v jednej zo súťaži a to v presnosti streľby. Cenu pre najlepšieho nahrávača si odniesol jeho klubový spoluhráč Igor Safaralejev, najlepšie bez prípravy strieľal Adam Paulíny z tímu Nádejí, no a najtvrdšiu strelu mal ďalší „Michalovčan“ Daniel Hančák. Skúseného zadáka sme sa opýtali, či prebehla nejaká špeciálna príprava na túto súťaž? „Ani nie, asi to spočíva v tom, že mám tvrdé hokejky,“ smeje sa Hančák, ktorý je rád, že na druhýkrát sa mu podarilo súťaž o najtvrdšiu strelu vyhrať. „Minule ma porazil bombardér Jaro Obšut,“ dodáva Hančák, ktorému prístroj nameral rýchlosť streľby 156 km/h.

Výmena Miroslava Chudého s Jánom Dobrovoľským

Zrejme nie najideálnejší herný prejav tímu bol v michalovskej Dukle dôvod na zmenu. Na trénerskom poste skončil Miroslav Chudý, ktorý si vymenil miesto s doktorom tímu Jánom Dobrovoľským. Ten zase zaujal jeho miesto na striedačke. „Je mi tu dobre, len mi chýba jeho stolička,“ s úsmevom na perách podotýka Miroslav Chudý, ktorý svojich zverencov hnal podobne ako Ján Dobrovoľský búchaním puku o mantinel. Chudý ale veľa roboty v sobotu nemal. „Je to škoda, pretože každý hokejista musí byť počas zápasu aspoň trikrát pošití. Za mnou nebol nikto...“

Výmena pozícii: Z doktora sa stal hlavný tréner, z trénera lekár tímu

Výsledky:
Nádeje ligy - Majster ligy 1:3
Góly: 9. Paulíny - 3. Novický, 9. Chalupa, 15. Safaralejev

Hviezdy ligy - Nádeje ligy 3:3
Góly: 8. Poliaček, 8. Kluka, 10. Ďurkech - 4. Trška, 10. Janáč, 11. Musliu

Majster ligy - Hviezdy ligy 6:3
Góly: 6. Bojko, 8. Linet, 8. Dvurečenskij, 10. Bojko, 12. Valečko, 14. Bdžoch - 1. Poliaček, 13. Valo, 14. Kokavec

zostavy:
Majster ligy: Trenčan, Tkáčik - Novický, Hančák, Kolba, Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Korenko, Košecký, Mašlonka, Mesároš, Dvurečenskij, Giľák, Gavrik, Toma, Cútt, Piatak, Banovský, Chalupa, Safaralejev, Bojko, Linet, tréner: Miroslav Chudý.

Hviezdy ligy: Kompas - Janík, Tabaček, Škápik, Ďurkech, Poliaček, Kokavec, Valo, Nagy, Solomončak, Vaškovič, Babynec, Kluka, tréner: Róbert Pukalovič.

Nádeje ligy: Gibl - Zekucia, Trška, Hohl, Kudrna, Paulíny, Laššo, Olejník, Hamráček, Janáč, Szalay, Pulščák, Musliu, tréner: Milan Staš.

Súťaže zručností:
Tvrdosť strely: Daniel Hančák - 156km/h (Majster ligy)
Najlepší nahrávač: Igor Safaralejev (Majster ligy)
Presnosť streľby: Lukáš Hamráček (Nádeje ligy)
Minihokej brankárov: Trenčan, Tkáčik - Gibl, Kompas 2:3
Strela bez prípravy: Adam Paulíny (Nádeje ligy)



Uverejnené: 21.01.2019 14:51:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.