files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košecký vymenil majstra za majstra: Verím, že na konci sezóny sa bude sláviť postup

Káder michalovskej Dukly sa pred blížiacim uzáverom prestupového obdobia (štvrtok 31. január) rozširuje. Naposledy ho vystužil bývalý slovenský mládežnícky reprezentant Oliver Košecký. O mesiac dvadsaťdvaročný zadák prišiel k Laborcu na limitované hosťovanie do konca sezóny od majstra HC iClinnic Banská Bystrica, odkiaľ tu už v rámci hosťovania pôsobia aj brankár Mário Lamper a útočník Matej Giľák.

Účastník majstrovstiev sveta do osemnásť aj dvadsať rokov v tejto sezóne pôsobil v Banskej Bystrici (18 zápasov) a takisto extraligovom Liptovskom Mikuláši (17 zápasov). „Osobne sa na pôsobenie v Michalovciach veľmi teším,“ rozhovoril sa Košecký. „Zhruba začiatkom roka ma oslovilo vedenie Banskej Bystrice, či nemám záujem prísť sem. Ja som hneď v prvom momente povedal, že chcem, a tak sa zrodil môj príchod sem,“ pokračoval Košecký, ktorý vlani okúsil prvú ligy v drese Trnavy.

V minulej sezóne síce toho veľa za Banskú Bystricu neodohral (osemnásť zápasov), no aj on sa môže pýšiť tým, že bol majstrom Slovenska. Majstrom je však aj michalovská Dukla Ingema, ktorá vyhrala prvú ligu. Košický tak prichádza od majstra k majstrovi! „Prichádzam sem s najvyššími ambíciami. Klub sa týmito ambíciami netají. Sú tu vysoké ciele a aj požiadavky na hru. Verím, že na konci sezóny tu budeme sláviť postup do najvyššej súťaže,“ podotýka Košecký k cieľom tímu a k svojim osobným v metropole Zemplína.

Keďže v tejto sezóne odohral 35 zápasov v najvyššej Tipsport lige a po strede má na svojom konte aj tri súboje v St. Nicolaus I. lige, môže porovnať obe súťaže. Je medzi nimi veľký rozdiel? „Medzi súťažami je určite rozdiel,“ odpovedá Košecký a následne k tejto otázke dodáva. „V najvyššej súťaži máte menej času, hokej je totiž rýchlejší. Keď sa ale pozerám na hru Dukly, je to dosť podobné s najvyššou súťažou a Michalovce mi sedia aj preto, pretože sa ich hrá podobá s tou Bystrickou.“  

Oliverovi Košeckému sa hneď po jeho príchode do Michaloviec ušlo pocty. Zahrať si totiž mohol v Zápase hviezd St. Nicolaus I. ligy, ktorý sa uskutočnil minulú sobotu v Michalovciach. S Duklou si na ňom pripísal prvé miesto. „Nebola to pre mňa žiadna novinka, keďže som takýto zápas absolvoval aj v minulej sezóne. Osobne ma veľmi potešilo, že ma tréner zapojil do tohto zápasu hneď po mojom príchode sem. Určite to bola skvelá akcia. Pre nás hráčov to bolo výnimočné, no takéto zápasy sa hrajú hlavne pre diváka. Keď sa nám ich podarilo zabaviť, akcia mala zmysel,“ dodáva na záver odchovanec dubnického hokeja, ktorý od dorasteneckého veku pôsobí v Banskej Bystrici.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.01.2019 13:42:32 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.