files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí Spišiaci veria opäť v krátku sériu

Po tretíkrát v rade sa vo štvrťfinálovej série St. Nicolaus I. ligy stretávajú HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves. Obaja súperi v troch rokoch po sebe zaznamenali v základnej časti postupku. Spišiaci boli šiesti, siedmi a teraz ôsmi, Michalovčania zase tretí, druhí a tentoraz sa s 22 bodovým náskokom tešili z prvenstva. Po tretíkrát si tak skrížia hokejky s niekdajšou hokejovou baštou, ktorá vychovala viacero slovenských reprezentantov.

V kádri michalovskej Dukly môžeme nájsť viacero hráčov, ktorí v minulosti hájili farby Spišskej Novej Vsi. „Je nás viacej. Určite to bude teda špecifická situácia, pre mňa osobne, keďže som odchovancom hokeja v Spišskej Novej Vsi, ešte o to špecifickejšia,“ poznamenal Tomáš Valečko, jeden z piatich odchovancov Spišskej Novej Vsi, ktorí hája farby michalovskej Dukly. Spolu s ním sú to ďalší zadáci Daniel Hančák a Martin Bdžoch, no a päticu „michalovských Spišiakov“ dopĺňajú útočníci Lukáš Hamráček a Matej Giľák. „Zápasy proti Spišskej Novej Vsi sú pre mňa iné. Predsa, vyrastol som v tomto klube, no na druhej strane, už veľa času ubehlo, kedy som si obliekol ich dres naposledy. Zaujímavé to pre mňa bude aj z tohto pohľadu, že sa na mňa príde pozrieť rodina, či kamaráti. Určite teda čakám zaujímavú sériu,“ dodáva ku konfrontácii vlani najlepší obranca prvej ligy.

Bdžoch: Verím, že teraz sa karta otočí

Predchádzajúce dve série odohral na strane porazených obranca Martin Bdžoch. Dvakrát so Spišiakmi prehral 0:3 na zápasy a verí, že teraz sa aspoň v jeho prípade karta obráti. „Dúfam, že to teraz bude opačne a tešiť z postupu sa budem ja. Dvakrát som zostal smutný, keď sme prehrali hladko 0:3 na zápasy, tretíkrát sa musí kartu otočiť v môj prospech,“ smeje sa Bdžoch, ktorý do Michaloviec prišiel v lete minulého roka. A aká by mala byť dĺžka série. „Dvakrát to skončilo 3:0 na zápasy pre Michalovce, teraz by to skončiť mohlo takisto. Verím, že to tak bude a pred semifinálovými zápasmi si trochu oddýchneme,“ dodáva Bdžoch.

Spišiaci kožu lacno nepredajú

Obaja súperi vstupujú do štvrťfinálovej série v odlišnej pozícii. Zatiaľ, čo suverénny víťaz základnej časti z Michaloviec bude musieť potvrdzovať 55 bodový rozdiel oboch tímov po základnej časti, spišskonovoveský „Dávid“ nemá čo stratiť. „Pamätám sa, ako sme dvakrát išli do Michaloviec s tým, že nemáme čo stratiť. Určite nás budú chcieť potrápiť a čo najviac nám sťažiť cestu do semifinále. Môžem povedať už teraz, že kožu určite lacno nepredajú, budú hrýzť a keď sa im naskytne šanca, budú ju chcieť využiť. Presne s tým sme dva roky po sebe do série proti favoritovi išli a teraz to nebude iné,“ podotýka Martin Bdžoch, na ktorého slová nadväzuje aj ďalší Spišiak v michalovskom drese Matej Giľák. „Rozhodne nemajú čo stratiť, môžu iba získať,“ rozhovoril sa útočník, ktorý prišiel do Michaloviec počas rozbehnutej sezóny z Detvy. „Nemôžeme sa pozerať na to, kto proti nám stojí, musíme pozerať iba na seba. Máme svoje ciele, ktoré chceme naplniť.“

Hecovačky určite prebehnú

Hráči oboch tímov sa dobre poznajú. Boli nielen súpermi, ale aj spoluhráčmi. O to špecifickejšia môže byť séria pre tých, ktorí sú odchovancami tímu spod Tatier. „Čo sa týka tej špecifickosti, ja ju už tak neberiem. Dva roky v Spišskej nehrám, navyše, už som jednu takúto sériu proti Spišiakom v Michalovciach absolvoval. Poznám tam viacero chlapcov, nejaké hecovačky už prebehli a určite ešte prebehnú. Patrí to k hokeju a k play-off,“ podotýka Matej Giľák, ktorý taktiež dúfa v hladký priebeh série. „Ja verím, že to bude 3:0 na zápasy a pred semifinále si chvíľu oddýchneme. Určite to ale nebude ľahké. Spišiaci majú výborného brankára, ktorý keď sa „zblázni“, môže vychytať aj zápas. Solídny majú aj útok. Obrana možno nestojí na najpevnejších nohách, no my musíme k sérii pristúpiť s úplnou vážnosťou a od prvej minúty ísť za víťazstvom, aj postupom. Vstupujeme totiž do tej časti sezóny, kde sa zakopnutia odpúšťajú iba ťažko,“ dodáva na záver Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.01.2019 13:59:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.