files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ciele Michalovčanov sú jasné: Postúpiť a uspieť v baráži

Najdôležitejšia časť sezóny je pred nimi. Hokejisti HK Dukla Ingema sa síce stali s 22-bodovým náskokom víťazom základnej časti St. Nicolaus I. ligy, no pred sebou majú väčšie ciele. Obhajca prvoligového prvenstva chce opäť trofej pre najlepší tím druhej najvyššej súťaži a chce preraziť aj v baráži. Prvý krok k tomu musí urobiť vo štvrťfinále play-off, kde ho po tretíkrát v rade čaká Spišská Nová Ves.

O základnej časti

Michalovčania v základnej časti našli premožiteľa iba v šiestich zápasoch, nebodovali iba v štyroch. Stali sa tak presvedčivým víťazom základnej časti, keď na druhý Martin mali náskok priepastných 22 bodov. „Základnú časť hodnotím pozitívne,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Ingema Miroslav Chudý, ktorý následne k dlhodobej časti dodáva. „Odohrali sme ju konštantne dobre. V poriadku to bolo nielen výsledkovo, ale aj herne. Mali sme lepšie, aj slabšie zápasy, čo je však v dlhodobej časti normálne. Aj konečná tabuľka dokazuje, že sme boli najaktívnejší. Dali sme najviac gólov, najmenej dostali, takže sme základnú časť vyhrali zaslúžene.“

O štvrťfinálovom súperovi

Súperom michalovskej Dukly Ingema vo štvrťfinále St. Nicolaus I. ligy bude do tretice Spišská Nová Ves. Tú Zemplínčania v dvoch predošlých prípadoch hladko preskočili, keď zvíťazili v sérii 3:0 na zápasy. Iný scenár sa nečaká ani tentoraz. „Pre Michalovce je to už taká tradícia,“ smeje sa Miroslav Chudý a vzápätí k súperovi vo štvrťfinále dodáva. „Karty sú rozdané jasne. Sme favoritom a túto pozíciu musíme potvrdiť. Naším cieľom je jednoznačne postup. V prvých dvoch zápasoch v piatok a v sobotu chceme vyhrať, a dostať tak súpera v treťom domácom súboji pod tlak.“

Cieľ je jasný - postúpiť a uspieť v baráži

Obhajca prvoligového prvenstva a víťaz základnej časti iný cieľ v play-off, ako obhajobu prvenstva a postup do baráže o najvyššiu súťaž mať nemôže. „My náš cieľ už deklaruje dlhšie. Dlhodobý cieľ, postup do Tipsport ligy, je podriadený víťazstvu v prvej lige. My sa za nič neskrývame. Ideme touto cestou, na ktorej konci sme si vytýčili postup. Ideme sa o to pokúsiť. Stať sa ale môže všetko, je to šport. Jedna z podmienok, aby sme sa dostali do baráže je víťazstvo v prvej lige a my za tým pôjdeme od prvého zápasu v play-off,“ podotýka Miroslav Chudý.

Príde na poslednú chvíľu ešte nejaká posila?

K splneniu stanoveného cieľa bol skladaný aj káder obhajcu prvenstva. Ten krátko pred koncom roka 2018 posilnila trojica ruských legionárov Kurbatov, Bojko, Dvurečenskij. Ešte predtým káder Dukly vystužil útočník Matej Giľák z Banskej Bystrice, z ktorej prišiel v januári aj obranca Oliver Košecký. Späť z dvojtýždňovej výpomoci majstrovi je aj Mário Róth, Dukla teda vstupuje do play-off so silnejším kádrom, ako začínala základnú časť. „Štvrtok 31. januára je posledný deň prestupového obdobia. Ešte na niečom pracujeme, no neviem, či nám to vyjde. Čas ešte máme do polnoci, takže sa uvidí, či to stihneme,“ poznamenáva ku kádra Miroslav Chudý. My len dodajme, že do play-off určite nezasiahnu zranený Ľubor Balko (operácia kolena) a obranca Jevgenij Kurbatov, ktorý sa rozhodol odísť domov do Ruska.

Program štvrťfinálovej série
1. zápas: Michalovce - Spišská Nová Ves (piatok 1. február 2019 o 17.30 hod.).
2. zápas: Michalovce - Spišská Nová Ves (sobota 2. február 2019 o 17.30 hod.).
3. zápas: Spišská Nová Ves - Michalovce (utorok 5. február 2019 o 17.00 hod.).
Prípadný 4. zápas: Spišská Nová Ves - Michalovce (streda 6. február 2019 o 17.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: Michalovce - Spišská Nová Ves (piatok 8. február 2019 o 17.30 hod.).

Ďalší program
Semifinále play-off - termíny: 11., 12., 15., 16. prípadne 18., 20. a 22. februára
Finále play-off - termíny: 25. a 26. februára, 1., 2. prípadne 4., 6. a 8. marca

Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2019 14:06:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.