files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Colníci zaistili takmer pol milióna kusov pašovaných cigariet!

Na colnom hraničnom priechode v Čiernej nad Tisou odhalili colníci takmer pol milióna kusov pašovaných cigariet ukrytých v železorudných peletách. Finančný únik na cle a daniach bol vyčíslený na viac ako 61 tisíc eur.

Finančná správa má za sebou ďalší úspešný záchyt. Na širokorozchodnej železničnejtrati v Čiernej nad Tisou vykonávali colníci dňa v piatok 8. februára rutinnú kontrolu vlakovej súpravy vstupujúcej z Ukrajiny na Slovensko. Prepravca v 70 vagónoch deklaroval dovoz železnej rudy vo forme rôznych druhov železorudných substrátov a valcované výrobky zo železa určené pre príjemcu v Českej republike. Pri vykonávaní fyzickej kontroly tovaru so sondážnymi tyčami colníci v dvoch vagónoch narazili na kartónové krabice škatule zabalené v čiernych igelitových fóliách. Ďalšie našli pohodené v neďalekom kroví.

Spolu v 30 čiernych igelitových obaloch bolo nelegálne dovezených 424 080 kusov cigariet rôznych značiek. Všetky boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 ks, v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm vrátane a označené na spotrebiteľskom balení známkami „Dutyfree“.

Finančný únik na cle a daniach bol vyčíslený na 61 108,23 eur. Prípad, vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu colníci postúpili miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. Ten vedie vyšetrovanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru - zatiaľ voči neznámemu páchateľovi. V prípade preukázania viny sa páchateľ podľa trestného zákona potrestá odňatím slobody na tri až osem rokov.



Uverejnené: 11.02.2019 13:34:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.