files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v prvom semifinále 5:2 a v sérii vedie 1:0

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom semifinálovom zápase play-off St. Nicolaus I. ligy nad HC Topoľčany hladko 5:2 a v sérii sa tak ujali vedenia 1:0. Zaujimavosťou je, že všetky góly dali v nerovnovážnom stave - tri v presilovke a dva v oslabení. Dva presné zásahy zaznamenal Vladislav Bojko, po jednom pridali Samuel Chalupa, Marek Mašlonka a Nikita Dvurečenskij. Druhý zápas semifinálovej série je na programe už zajtra, teda v utorok 12. februára o 17.30 hod. opäť na michalovskom štadióne.

V prvom semifinálovom zápase medzi po základnej časti prvým a štvrtým tímom sa hral hokej ako remeň. Lepší vstup mali Michalovčania, ktorí v úvode svojho súpera aj vďaka presilovke zatlačili. Skóre duelu mohol otvoriť v ôsmej minúte Mário Róth, ktorého parádne spoza bránky našiel Safaralejev, brankár Halo ale sklopil puk medzi betóny. Od desiatej minúty sa hra vyrovnala. O sebe dali vedieť viac aj hostia, ktorí mohli otvoriť skóre pri vylúčení Novického. Paradoxne ale pri ňom inkasovali, keď neustrážili Bojka, ktorý otvoril skóre duelu. Hneď na to mali ideálnu šancu vyrovnať, keďže na trestnú lavicu putoval aj Korenko. Hostia však 72 sekundovú presilovku o dvoch hráčov nevyužili a po návrate Novického na ľad opäť vo svojej presilovke inkasovali, keď sa presadil Samuel Chalupa – 2:0.

Aj v druhej tretine sa hral zaujímavý hokej. Michalovčania, vedomí si svojho náskoku nepúšťali súpera pred svojho brankára Trenčana a sami sa snažili ešte niečo v ofenzíve vymyslieť. Poradilo sa im to v 33. minúte, kedy Kolbovu strelu v presilovke dorazil do siete Marek Mašlonka. Michalovčania v záverečnej časti už iba kontrolovali priebeh hry. V 42. minúte sa z presilovky presadil po druhýkrát v zápase Bojko a bolo jasné, že víťazstvo v prvom semifinálovom zápase zostane doma. Hostia síce skorigovali Tomčákom, Dvurečenskij ale v ďalšej presilovke opäť poslal Duklu do štvorgólového vedenia. V samom závere sa dokázal gólovo presadiť aj Tábi, no a keď Topoľčanci nepridali ďalší gól ani počas power-play, či presilovky o dvoch hráčov, duel skončil víťazstvom michalovskej Dukly 5:2 a tá sa tak v sérii ujali vedenia 1:0.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Stav série: 1:0.
Góly: 14. Bojko (Chalupa) oslab/1, 16. Chalupa oslab/1, 33. Mašlonka (Kolba, Bojko) pres/1, 42. Bojko (Dvurečenskij, Piatak) pres/1, 44. Dvurečenskij (Bojko, Kolba) pres/1 - 42. Tomčák (Ďurčo, Uhnák), 53. Tábi (Bystričan).
Vylúčení: 9:7. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 2:0. Rozhodovali: Kalina, Žák - Homola, Janiga. Divákov: 1607.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Korenko, Kolba, Košecký, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko - Bojko, Piatak, Dvurečenskij - Mašlonka, Cútt, Giľák - Róth, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa - Gavrik.
HC: Halo -  Hruška, Ďurčo, Hurík, J. Kováčik, Loydl, Bystričan, Hřebíček - Tábi, Tomčák, Podstavek - Lichanec, Kalináč, Kluka - Bečka, Laššo, Uhnák - Pekarčík, Klenko, Gergel - P. Šťastný.



Uverejnené: 11.02.2019 20:32:50
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.