files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pánom nerovnovážneho stavu: „Je iba začiatok série,“ zhodujú sa opory na oboch stranách

Stará hokejová pravda hovorí, že zápasy play-off sa lámu v nerovnovážnom stave. Opäť sa to potvrdilo v prvom semifinálovom zápase St. Nicolaus I. ligy, v ktorom michalovská Dukla Ingema zdolala HC Topoľčany 5:2, hoci v súboji piati proti piatim neskórovala ani raz. Trikrát sa gólovo jej hráči presadili v presilovkách a dvakrát dokonca v početnej nevýhode.

V oslabení dali Michalovčania dokonca prvé dva góly, ktorými položili základ svojho prvého víťazstva v sérii. „Toto sa nám stávať nemôže! My hráme presilovku, dokonca piatich proti trom, môžeme ísť do vedenia, nevyužijeme ju a dokonca inkasujeme nie jeden, ale dva góly. Presilovky boli dnes zlomové. Takto sa v Michalovciach určite vyhrať nedá,“ sypal si popol na hlavu útočník HC Topoľčany Martin Kalináč. Keby sa hralo v rovnovážnom stave, „Žochári“ by triumfovali 2:0... „Takto to zase brať nemôžeme. Dnešný hokej sa rozhoduje v presilovkách a oslabeniach. My sme svoje šance nevyužili, Michalovčania áno, vedú tak 1:0 na zápasy. Séria ale je iba na začiatku. Ja verím, že sa v ďalších zápasoch poučíme a bude to z našej strany lepšie,“ pokračoval kanonier topoľčianskeho HC, ktorý sa do tohto klubu vrátil počas sezóny z HC Bratislava.

Víťaz základnej časti sa počas prestávky medzi sériami práve na hru v nerovnovážnom stave dôkladne pripravoval. „V tréningoch cvičíme tak presilovky, ako aj oslabenia. Je len bonus, že nám to teraz padlo tak v jednej, ako aj v druhej situácii,“ zdôraznil po stretnutí jeden z lídrov michalovského celku Marek Mašlonka, ktorý ale hneď zdvihol varovný prst. „Spokojnosť s víťazstvom a výsledkom určite je. Na druhej strane, v tretej tretine sme svojou nedisciplinovanosťou pomohli Topoľčanom skoro sa vrátiť do zápasu. Keby sa im podarilo streliť ešte jeden gól, diváci mohli vidieť aj drámu do konca. Toto si dovoliť viac nemôžeme, pretože sa nám to môže kruto vypomstiť.“

Prvý zápas semifinálovej série ukázal, že tá môže mať aj dlhé trvanie a kľudne môže vyvrcholiť aj siedmym dielom. „Séria bude taká, akú si ju urobíme sami. Môže trvať kratšie, no môže byť aj dlhá. Určite nás už ľahké zápasy nečakajú. Vieme o sile Topoľčian, ktoré ju ukazovali celú sezónu. My musíme hrať disciplinovane. Keď tak budeme hrať, nedáme sa zbytočne vyprovokovať, tak som o tom presvedčený, že do finále postúpime my. Séria je však iba na začiatku,“ podotýka Marek Mašlonka.

Pred utorkovým druhým semifinálovým zápasom v topoľčianskej kabíne vedie, čo musia zmeniť. „My to samozrejme vieme. Nejaké slová už v kabíne padli hneď po zápase. Samozrejme, nebudeme to hovoriť na verejnosť. Ostane to v šatni. Verím, že Michalovčanov ešte potrápime. Prehrali sme iba jeden zápas, nie celú sériu. V utorok je nový deň, nový zápas a ja verím, že nám vyjde. Pred sériou sme si povedali, že chceme ísť ďalej. Chceme vyhrať každý zápas. Teraz sa sústredíme na utorok. Každý si vie zrátať dve a dve. Vieme, že postúpiť môžeme iba vtedy, keď aspoň raz v Michalovciach vyhráme. V utorok na to máme druhú šancu,“ dodáva Martin Kalináč.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2019 09:42:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.