files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa skoro po roku opäť na štíte Mostu

Presne 317 dní trvala séria hádzanárok Iuventy Michalovce bez porážky v nadnárodnej MOL lige. Za ten čas stihli Zemplínčanky dvakrát vymeniť trénera, získať v MOL lige bronz, obhájiť slovenský titul, ktorý bol pre nich už jedenásty, po roku znova solídne reprezentovať v pohárovej Európe a v lige natiahnúť sériu bez prehry na sedemnásť duelov, z ktorých rovných šestnásť vyhrali! Osudným sa im stal osemnásty, ktorý prehrali v Moste, kde vlani 29. marca naposledy utrpeli porážku takisto. Víkendová prehra 28:32 síce nespôsobila pád Iuventy z prvej priečky, na druhý Most ale majú jej hráčky sedem kôl pred koncom náskok už len troch bodov.

Zaslúžená porážka

Šláger pätnásteho kola medzi obhajcom prvenstva a prvým tímom tabuľky mal vyrovnaný priebeh akurát v prvej pätnásťminútovke. Od tej druhej zobral opraty zápasu do svojich rúk český majster, ktorý nakoniec dokráčal k zaslúženému štvorgolovému víťazstvu. „Určite sme si to predstavovali inak. Zápas nám rozhodne nevyšiel. Hrali sme zakríknuto, mladým hráčkam súpera sme dovolili, aby sa hneď od úvodu chytili. Ako náhle sme sa nadýchli k možnému obratu, zabrali iné faktory, ktoré spôsobili, že sme sa nemohli vrátiť do zápasu. Na druhej strane, to sme museli čakať. Súper vyhral zaslúžene. Hral uvoľnenejšie, lepšie a hlavne mal lepšiu efektivitu streľby,“ uviedol príčiny prehry tréner Michalovčaniek Peter Hatalčík, ktorému chýbali góly predovšetkým ostrých spojok. „Práve strelecká efektivita krajných spojok a nie najlepší deň brankárok sú hlavnými elementami, ktoré spôsobili našu prehru. Všetko je to spojené aj s menej kvalitou obranou. Celkovo, zápas v Moste sa nám nepodaril,“ dodal ešte k ukončeniu série bez prehry tréner Zemplínčaniek Peter Hatalčík, pre ktorého to bola prvá ligová prehra s tímom, ktorý prebral vlani v lete.

Prehrá aj Barcelona, umením je sa z toho poučiť

Došlo teda už aj na posledný tím, ktorý v nadnárodnej interlige Češiek a Sloveniek neprehral. Hatalčík z toho ale veľkú tragédiu nerobí. „Musíme sa jednoducho z toho poučiť. V sobotu nás čaká Veselí nad Moravou, čo je takisto veľmi ťažký súper. V zápase musíme podať oduševnenejší výkon, ako to bolo v Moste. Jedna séria skončila, druhá musí začať. Nič netrvá večne, ani láska k jednej slečne. Prehrá aj futbalová Barcelona, aj Real Madrid či Juventus Turín. Je to šport a k nemu patria aj prehry. Umením ale je z každej porážky sa poučiť. Ja verím, že nám sa to podarí a v sobotu doma naskočíme opäť na víťaznú vlnu,“ optimisticky skonštatoval tréner Michalovčaniek, ktorého zverenky sa v sobotu predstavia po troch týždňoch opäť vo vlastnej Chemkostav aréne, keď privítajú v tradičnom čase od 17.30 hod. Veselí nad Moravou. Mimochodom, sobota bude opäť superšportová, keďže od 14.00 hod. privítajú futbalisti MFK Zemplín Sereď a oči michalovského fanúšika sa budú upierať aj do Topoľčian, kde Dukla odohrá štvrtý semifinálový zápas St. Nicolaus I. ligy. Víkend sa teda bude opäť niesť v športovom duchu!

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2019 14:32:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.