files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý finálový mečbal zhorel v zvláštnej nájazdovej lotérii

Dvadsaťjeden zápasov trvala víťazná séria hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce v druhej najvyššej hokejovej súťaži. Zverenci trénera Miroslava Chudého ju odštartovali šestnástimi víťazstvami v základnej časti, v play-off následne pridali päť ďalších. Hoci v riadnom hracom čase neprehrali ani v treťom semifinálovom súboji na ľade Topoľčian, 22 výhru nepridali. Tretie semifinálové stretnutie sa totiž stalo korisťou domáceho HC, ktorý zvíťazil 2:1 po samostatných nájazdoch a znížil tak stav v sérii na 1:2.

Michalovčania boli blízko aj k 22 víťazstvu. V polovici zápasu sa ujali Erikom Piatakom vedenia a to držali až do 49. minúty. Chvíľu predtým mohli rozhodnúť z presilovej hry, za čo ich potrestal vyrovnávajúcim gólom Tábi. Viac gólov nepadlo, o víťazovi tak muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom Michalovčania ustáli päťminútové oslabenia po faule Mašlonku, no v nájazdovej lotérii neuspel ani jeden z trojice Bojko, Safaralejev, Piatak. Na druhej strane bol úspešný v druhej sérii Uhnák, ktorý bol jediným presným strelcom v samostatných nájazdoch. „Ja si myslím, že diváci videli dobré stretnutie. Obe družstvá hrali na doraz,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý následne k zápasu dodal. „Myslím, že zaslúžene sme išli do vedenia. Žiaľ, prišli sme oň potom, čo sme nevyužili presilovku. Bol to veľmi dôležitý moment, inak si myslím, že by sme to uhrali. V predĺžení sme ustáli dlhú presilovku štyroch proti trom, čo nás stálo veľa síl. Už som si myslel, že sa k nám prikloní aj šťastie, žiaľ, nestalo sa tak. Nám ostáva dúfať v lepší výsledok v sobotu, kedy nás čaká štvrtý zápas.“

Tretí semifinálový zápas mal dramatické vyvrcholenie. Víťaz základnej časti a obhajca prvenstva nepremenil ani jeden z troch nájazdov a už sa pripravoval na štvrtý. Prišiel ale „zázračný“ verdikt arbitrov, ktorí ukončili samostatné nájazdy po tretej sérii. „Sami nevieme, prečo sa tak stalo,“ rozhovoril sa športový riaditeľ Dukly Peter Tirpák, ktorý k zvláštnej situácii dodáva. „Pokiaľ viem, malo sa ísť päť nájazdov, čo mi potvrdil aj pán Sýkora zo Slovenského zväzu ľadového hokeja. Bolo to hrubé pochybenie rozhodcov, s ktorým už žiaľ nespravíme nič,“ dodal Peter Tirpák. Aby tých zvláštnych situácii nebolo málo, k jednej došlo aj krátko pred samotným zápasom. Hlavného arbitra Milana Nováka nahradil Peter Jonák... My len dodajme, že začiatok štvrtého duelu je dnes o 18.00 hod., po jeho odohratí sa buď vyrovnaná alebo séria s michalovským mečbalom vráti na Zemplín, kde sa odohrá v pondelok od 17.30 hod. jej piaty diel. V nej už určite nebude hrať obranca Dukly Ladislav Hopkovič, ktorý utrpel dvojitú zlomeninu sánky. „Stalo sa to v zápale boja. Hráč domáceho tímu Martin Uhnák sa mu hneď po svojom zákroku ospravedlnil, hľadal ho aj v nemocnici a nakoniec sa mu bol ospravedlniť aj večer na hoteli. Bolo to od neho pekné gesto,“ zdôraznil Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.02.2019 12:44:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.