files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal Sereď a je už na piatom mieste!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení v jarnej časti Fortuna ligy, keď v devätnástom kole zdolali na svojom štadióne ŠKF Sereď 1:0. O jediný gól zápasu sa v jedenástej minúte z pokutového kopu postaral kapitán „žlto-modrých“ Igor Žofčák. Michalovčania sa po tomto víťazstve posunuli už na piate miesto v tabuľke. Doma sa zverenci trénera Antona Šoltisa predstavia aj v nasledujúcom dvadsiatom kole, keď v sobotu 23. februára o 16.00 hod. aj pred televíznymi kamerami RTVS privítajú v ďalšom „šesťbodovom“ zápase Nitru.

V „šesťbodovom“ zápase, v ktorom išlo obom o prienik do prvej šestky, sa začalo v opatrnom tempe. Najskôr pohrozili hostia. Po rohovom kope hlavičkovala ich nová posila Marek Kuzma, Kira ale bravúrne vytlačil jeho pokus nad bránu. V desiatej minúte sa Michalovčania po prvýkrát dostal do ofenzívnej akcie a hneď aj gólovo udreli. Kontakt Hučka s Petrom Kolesárom v pokutovom území hlavný arbiter Pavlík označil ako nedovolený a domáci kapitán Igor Žofčák z nariadeného pokutového kopu nezaváhal – 1:0. Následne domáci umne držali hru medzi šestnástkami, veľa šancí tak diváci nevideli. Hostí vystrašil akurát nepresný pokus Petra Kolesára spoza šestnástky, na druhej strane sa Kira zaskvel po hlavičke kapitána Serede Ľubomíra Michalíka. V prvom polčase sa lopta trepotala v sieti ešte dvakrát, góly Sulleya aj Mareka Kuzmu ale neplatili pre postavenie mimo hory.  

Viac gólových šancí diváci videli až po zmene strán. Aktívnejšie začali hostia, ktorí mohli vyrovnať v 52. minúte chorvátskym útočníkom Dinom Špeharom, jeho strelu ale Kira vytesnil na rohový kop. Seredčania následne otvorili hru, čo bola voda na michalovský mlyn. Domáci si počas štvrťhodiny vytvorili až päť gólových šancí. Najskôr si brankár Nwolokor poradil s gólovou hlavičkou Sulleya, následne Cassado mieril po preštrikovaní sa obranou málo razantne, v 73. minúte brankár Nwolokor vytesnil Dankovu strelu na rohový kop a o minútu neskôr si poradil aj s Diarrovou koncovkou. Festival zahodených michalovských šancí pokračoval aj naďalej. Sulleyova strela skončila na žrdi, ďalší Dankov pokus vyškriabal Nwolokor na rohový kop, strela Petra Kolesára skončila na brvne. Michalovčanom sa napokon nepremenené šance nevypomstili. Zápas dotiahli do víťazného konca a posunuli sa tak v tabuľke už na piate miesto!

MFK Zemplín Michalovce – ŠKF iClinic Sereď 1:0 (1:0)
Gól:
11. I. Žofčák (11 m).
Žlté karty:
36. Sulley, 79. M. Vojtko – 36. Ľ. Michalík, 40. Baez, 50. M. Kuzma, 80. Sus.
Rozhodovali:
Pavlík – Vorel, Hrmo.
Divákov:
1514.
MFK ZEMPLÍN:
M. Kira – Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko – Casado – P. Kolesár (90+. M. Trusa), I. Žofčák (52. Kountouriotis), S. Danko, A. Diarra (88. Špiriak) – Sulley.
ŠKF ICLINIC:
Nwolokor – Sus, Ľ. Michalík, Djiby Ba, T. Hučko – Baez (74. Bilas) – Špehar, Ventúra (59. Mečiar), Pankaričan (62. Ulrich), Morong – M. Kuzma.



Uverejnené: 16.02.2019 19:39:30

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623