files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania po postupe do finále: Súpera si nevyberáme, zdolať musíme každého

Hokejoví priaznivci na Zemplíne majú opäť dôvod na radosť. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce totiž po druhýkrát v rade postúpili do finále St. Nicolaus I. ligy a dostanú tak možnosť nielen obhájiť prvoligové prvenstvo, ale aj zabojovať o možnosť vyzvať v baráži najslabšieho extraligistu.

Michalovčania sa v semifinále potrápili oveľa viac, ako to bolo v prvom kole so Spišskou Novou Vsou. Tak ako sa čakalo, Topoľčany bol pre nich až príliš tvrdý oriešok. Nakoniec ale „žochárov“ udolali. Po tom, čo doma zvíťazili v prvých dvoch zápasoch síce prehrali v Topoľčanoch tretí duel 1:2 po samostatných nájazdoch, následne ale získali výhrou 2:0 postupový mečbal, ktorý v pondelok víťazstvom 4:1 premenili na domácom ľade. „Myslím, že to bola dôstojná semifinálová séria, ktorá divákov musela baviť. Možno by jej svedčalo aj sedem zápasov. Stretli sa dve kvalitné družstvá, ktoré si nič nedarovali. Obaja sme išli na doraz. My sme dostali v piatich zápasoch iba štyri góly. Hrali sme teda dobre v obrane a čo preniklo pochytal výborný Trenčan. Rozhodovali maličkosti. Klobúk dole pred obidvoma mužstvami, predviedli výbornú a dramatickú sériu,“ skonštatoval po skončení série tréner michalovskej Dukly Miroslav Chudý.

Topoľčany v sérii proti obhajcovi prvenstva a víťazovi základnej časti ukázali, že patria medzi špičku ligy. Iba vinou viacerých nepriaznivých okolností skončili po základnej časti na štvrtom mieste, čím sa nevyhli v semifinále najväčšiemu favoritovi na víťazstvo v celej súťaži. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Mňa mrzí, že sme si to nepostrážili v základnej časti. Dnes sme mohli byť na inom štadióne, nie v Michalovciach. Taký je ale hokejový život. Už od januára sme pozerali na tabuľku, koho môžeme dostať v prvom, či druhom kole. Keď sme prehrali doma s Dubnicou, už som vedel, že je zle. Súperovi gratulujem k postupu do finále,“ hodnotil sériu tréner Topoľčian Ľubomír Hurtaj.

Vyrovnané série rozhodujú maličkosti. Tak to bolo aj teraz. Michalovčania v prvom súboji strelili prvé dva góly z vlastného oslabenia, čím sa dostali na koňa. V druhom zase v tretej tretine troma gólmi otočili výsledok vo svoje prospech. Práve tam treba hľadať základ ich postupu do finále. „Série ako hovoríte rozhodujú maličkosti. V celej sérii sme mali slabú aktivitu v útočnom pásme. Nemôžeme všetko nechať na brankárovi a obrancoch. Druhá vec, úplne sme zaostávali vo vhadzovaniach. No a tretia vec sú naše presilovky. Prvú a jedinú sme využili v piatom zápase za stavu 0:3 v náš neprospech... Keď chcete postúpiť cez takého súpera ako sú Michalovce, musíme využiť každú núkajúca sa šancu. To sú naše presilovky o dvoch hráčov v prvých dvoch dueloch, to je brejk dvoch na jedného v druhom zápase za stavu 1:0 pre nás a to sú inkasované góly z našich presiloviek v prvom stretnutí,“ pokračuje Ľubomír Hurtaj, podľa ktorého sa séria v michalovský prospech zlomila v druhom zápase, v ktorom jeho zverenci viedli po dvoch tretinách 1:0, no nakoniec prehrali 1:3. „Práve tam sa to zlomilo v prospech súpera. Keby sme udržali vedenie až do konca, séria by sa možno vyvíjala inak.“

V piatom semifinálovom stretnutí sa konečne zobudil aj divák. Ten od začiatku hnal „vojakov“ za víťazstvom. „Fanúšikom u nás, aj v Topoľčanoch ďakujem za vytvorenia fantastickej atmosféry. Ľudia sa bavili hokejom a tak to má byť. Naše víťazstvo v piatom zápase je aj zásluha fanúšikov. Hnali nás od začiatku dopredu. Aj vďaka ním podľa mňa séria predčila všetky očakávania. Bola to asi najlepšia séria, odkedy som v Michalovciach,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý finále prvej ligy „odkaučuje“ už po štvrtýkrát v rade. Predtým než prišiel vlani do Michaloviec totiž pôsobil na striedačke Nových Zámkov a Detvy. Či bude finálovým súperom Dukly Martin alebo Dubnica jej tréner zatiaľ nerieši. „My sa musíme sústrediť sami na seba. Musíme hrať svoj hokej. Máme svoju identitu a na tej nebudeme nič meniť. Súpera si nevyberáme, keď chceme vyhrať celú ligu, musíme zdolať každého.“

Peter Brendza



Uverejnené: 20.02.2019 14:08:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.