files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin šokoval Duklu v predĺžení a vyrovnal sériu na 1:1

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v druhom finálovom zápase St. Nicolaus I. ligy s HK Martin 1:2 po predĺžení a Martinčania tak vyrovnali stav série na 1:1. Jediný gól Dukly zaznamenal Vladyslav Bojko, o víťazstve HK rozhodol v predĺžení Jaroslav Markovič. Finálové séria sa teraz presúva pod Turiec, kde sa v piatok a v sobotu odohrá jej tretí a štvrtý diel. Už teraz je jasné, že v pondelok 4. marca o 17.30 hod. sa v Michalovciach bude hrať aj piaty zápas, keď sa nerozhodne, na rad príde šiesty zápas, ktorý by sa hral v stredu v Martine. Keď nepríde k rozhodnutiu ani v ňom, séria sa opäť vráti do Michaloviec, kde by sa v piatok 8. marca hral jej siedmy zápas.

Tvrdosť prvého finálového zápasu zanechala stopy na obidvoch stranách. Na ľade totiž oproti pondelku chýbala až trojica hráčov. Domácim sa zranil zadák Hančák, hosťujúcemu trénerovi Spišákovi zase kvôli zraneniu chýbala dvojica Themár – Pokrivčák. Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí sa snažili rýchlo strhnúť vedenie na svoju stranu. Viackrát ale narazili na skvelého Bernáta v bráne HK. Ten mal síce najskôr pri strele Bojka, ktorá presvišťala pri jeho tyčke aj šťastie, no následne sa vyznamenal pri prieniku Cútta aj pri šanci Safaralejeva, ktorému nedovolil pretlačiť puk poza chrbát. V druhej polovici prvej tretiny sa hra vyrovnala. Svojou nedisciplinovanosťou to dovolili Michalovčania. Tí urobili tri útočné fauly, za ktoré mohli pykať. Nestalo sa tak. V závere prvej tretiny mohol Bojko v brejku dvoch na jedného otvoriť skóre, proti bol ale opäť Bernát. Keď sa už zdalo, že prvá tretina skončí bez gólov, šokoval zaplnené tribúny Jurášek, ktorý dostal sedem sekúnd pred koncom puk do siete. Ku gólu mu pomohli ale aj domáci, ktorí predtým mohli trikrát vyhodiť puk z pásma, neurobili tak a zaslúžene pykali.

Druhá tretina začala presilovkou Martina za ďalší zbytočný faul Dvurečenského v útočnom pásme, hostia sa ale poriadne nedostali do michalovského pásma. „Vojaci“ po prežitom oslabení pustili na súpera oheň a síru. Martinčania mali viackrát problémy dostať sa z obranného pásma, nad vodou ich ale skvelými zákrokmi držal muž zápas, brankár Bernát. Na ňom si postupne vylámali zuby Róth, Linet aj Safaralejev, na druhej strane sa pri brejku Poliačka parádnym semaforom zaskvel Adam Trenčan. V závere druhej časti mal ešte gól na hokejke Safaralejev, ktorý ale trestuhodne minul.

Aj tretia tretina sa niesla v obrovskom tlaku michalovskej Dukly. Vyrovnávajúci gól ale nie a nie streliť. V úvode Martinčania nevyužili dve presilovky a potom nevedeli, kam im má hlava skôr skočiť. Nakoniec sa Dukle v 45. minúte podarilo vyrovnať, keď sa presadil Vladyslav Bojko. Jeho gól odštartoval ďalší tlak domácich, tým ale nepomohli ani dve presilovky, ktoré strávili komplet v útočnom pásme. Bernát stále držal svojich nad vodou. Ruský útočník Bojko mohol krátko pred koncom rozhodnúť, puk mu ale v poslednej chvíle skĺzol z hokejky, no a keď sa nepresadil ani Paulíny z ojedinelého brejku, zápas v riadnom hracom čase víťaza neprinieslo. Na rad tak prišlo predĺženie. V ňom Michalovčania urobili chybu pri striedaní, za ktorú pykali. Presilovku totiž po ôsmych sekundách využil Jaroslav Markovič a séria sa tak sťahuje pod Turiec vyrovnaná!

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin 1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Stav finálovej série: 1:1
Góly: 45. Bojko (Giľák, Safaralejev), 20. Jurášek (Markovič, Langheimer), 71. Markovič (Poliaček, Pacalaj) pres/1.
Vylúčení: 12:11. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Vido - Jedlička, Konc. Divákov: 3102.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Valečko, Bdžoch - Bojko, Piatak, Dvurečenskij - Mašlonka, Cútt, Giľák - Róth, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa - Mesaroš, Gavrik.
HK: Bernát - Dvořák, Šimon, Burzík, Pacalaj, Oravec, Rusina - Jurášek, Langhammer, Markovič - Paulíny, Barto, Poliaček - Dírer, Urbánek, Zeliska - Brveník, Rudzan, Rešetár.



Uverejnené: 26.02.2019 21:22:47

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623