files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trienále maľby Zemplín - Gemer – Spiš

 

 

Medzinárodné maliarske a sochárske sympózium Zemplín 2010  s účasťou umelcov z krajín Karpatského euroregiónu začne tretiu sériu úspešného podujatia – trienále malby a sochárstva, organizované tromi kultúrnymi inštitúciami KSK, symbolicky spájajúce tri historické regióny zastúpené tromi inštitúciami  – Zemplínskym múzeom v Michalovciach (Zemplín), Galériu umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi (Spiš) a  Banícke múzeum  v Rožňave (Gemer).

 

Medzinárodné maliarske a sochárske sympózium, ktoré sa perodicky v trojročních intervalech konalo v zastúpených organizáciách vytváralo a vytvára aj naďalej  podmienky pre tvorbu a prezentáciu súčasného výtvarného umenia a umeleckú konfrontáciu, dokumentáciu súčasnej maliarskej a v tomto ročníku aj  sochárskej tvorby.. 

Maliarske plenéry ako stretnutia umelcov v prostredí voľnej alebo aj urbanizovanej a industrializovanej krajiny prinášajú výsledky  niekedy priamo navádzajúce na barbizónsku tradíciu, inokedy blížiace sa k nepredmetnej forme alebo iným polohám, ktoré moderné a postmoderné umenie prinieslo. V každom prípade však vznikajú diela inšpirované  prostredím i vzájomnou komunikáciou medzi účastníkmi podujatia.  

Kde a kto?

 

Tvorivé stretnutie výtvarných umelcov Zemplín 2010 sa tentoraz uskutoční v príjemnom prostredí Vinianskeho jazera, Zemplínskej šíravy, prípadne Morského oka v poslednom prázdninovom týždni (23.-29.8.2010) -  v čase pre umelcov  plenéristov mimoriadne zaujímavom a plnom inšpirácie. Tohtoročnými účastníkmi sympózia sú  Rudolf Hofer, sochár – Slovensko ,   Serhij Alchowski – Poľsko, Simona Dobrowolska - Slovensko , Andrea Spišaková – Slovensko a Taras USIK - Ukrajina

 

Vyvrcholením podujatia bude prezentácia vytvorených diel  vo výstavných priestoroch západného krídla hlavného kaštieľa. Výstava sa uskutoční v termíne  9.11.-30.11.2010.

 

(Zemplínske múzeum v Michalovciach)



Uverejnené: 26.08.2010 08:03:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.