files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dve Michalovčanky s premiérovou nomináciou do hádzanárskej reprezentácie

Slovenská hádzanárska ženská reprezentácia už tradične má vo svojom rade viaceré Michalovčanky. Iuventa Michalovce je najlepším klubom na Slovensku a reprezentační tréneri sa tak opierajú aj o jej hráčky, či hráčky, ktoré u jedenásťnásobného slovenského majstra a aktuálneho lídra MOL ligy pôsobili. V najnovšej nominácii na marcový turnaj do Poľska sa ocitli všetky opory Iuventy, ako aj dve novicky s michalovskou minulosťou. Prvou je stredná spojka slovenská majstra Vladimíra Bajčiová a druhou osemnásťročná brankárka Izabela Kondášová. Tá je odchovankyňou michalovskej hádzanej a v súčasnosti háji bránku maďarskej Kisvárdy, kde odišla za trošku búrlivejších okolností vlani v septembri.

Slovenská juniorská reprezentantka sa v nominácii trénera Jána Packu na turnaj do poľského Gdaňska ocitla po zranení ďalšej Michalovčanky Lucie Gubikovej. „Nominácia bola pre mňa príjemným šokom,“ podotýka Kondášová. „Ja som od malička dala hádzanej doslova všetko. Teraz to beriem nie ako odmenu, ale ako potvrdenie, že idem správnou cestou. Ako som už povedala pre iné média, som vďačná Iuvente, kde som vyrastala a som nesmierne rada, že som sa dostala do maďarského klubu, kde môžem výkonnostne napredovať,“ dodáva brankárka tímu neďaleko slovenských hraníc, ktorá je v klube aj s ďalšou Michalovčankou Mariannou Rebičovou. Ani tá nechýba v Packovej nominácii. Mimochodom, v Kisvárde bude od novej sezóny pôsobiť aj ďalšia hráčka Iuventy – Veronika Habánková.

Keď sa na nomináciu pozrieme pozornejším okom, zistíme, že zo sedemnástich hráčok má až desať minulosť či súčasnosť spätú s Iuventou. Okrem Rebičovej v nej nechýbajú trebárs Mária Holešová, Adriana Medveďová, Annamária Patrnčiaková, ktoré v minulosti obliekali jej dres. A je tam aj šesť hráčok slovenského majstra! Už stabilne sa v nominácii ocitávajú ľaváčky Veronika Habánková a Tatiana Fiľková – Trehubová. Nechýba ani pivotka Nikoleta Trúnková a kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová, ktorá sa vrátila do reprezentácie do odchode trénera Poloza a nástupe Jána Packu. Do reprezentácie sa po dlhodobom zranení vracia aj ďalšia pivotka Vladimíra Kišíková. Druhou novickou po Kondášovej je jej bývala spoluhráčka z dorastu Vladimíra Bajčiová. Tá je v prvom tíme Iuventy už štvrtú sezónu a momentálne sa posúva ešte ďalej. „Veľmi sa teším na to, že si na mňa tréner Packa spomenul. Vlani tu bol síce krátko, ale zrejme som ho upútala,“ smeje sa bývalá kadetská a juniorská reprezentantka Slovenska a následne dodáva. „Budem rada za každú šancu, za každú minútu, ktorú sa dostanem na ihrisku. Ešte predtým nás ale v lige čakajú tri zápasy, takže sa najskôr sústredím na ne.“

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzinárodný turnaj v Poľsku:
Brankárky: Adriana Medveďová (Minaur Baia Mare/Rum.), Viktória Oguntoye (DVSC Debrecín/Maď.), Izabela Kondášová (KKC Kisvárda/Maď.).
Pivotky:
Nikoleta Trúnková, Vladimíra Kišíková (obe Iuventa Michalovce).
Krídelníčky: Réka Bíziková (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Mária Holešová (RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa).
Spojky: Monika Rajnohová (ESBF Besancon/Fr.), Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová (KKC Kisvárda/Maď.), Tetyana Fiľková-Trehubová, Patrícia Wollingerová, Veronika Habánková, Vladimíra Bajčiová (všetky Iuventa Michalovce).

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2019 09:36:06 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.