files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spečatené. MFK Zemplín s istotou prvej šestky!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce naplnili to, v čo im nikto ešte v septembri minulého roka neveril! Zatiaľ, čo po deviatom kole Fortuna ligy uzatvárali tabuľku, prišla séria dobrých výsledkov a už pred posledným kolom základnej časti je jasné, že sú tam, kde chceli byť. V prvej šestke! Po základnej časti sa tak predstavia v skupine o titul a divák sa môže tešiť na atraktívnejších súperov.

Najhoršie na šiestom mieste

Michalovčania si k tomu pomohli remízou 0:0 v Ružomberku, ale pomohol im aj výsledok Nitry so Sereďou (0:2). Nemusí ich zaujímať už ani nedeľňajší výsledok Trnavy z Tehelného poľa, keďže z dvojice prenasledovateľov Trnava a Sereď ich môže predbehnúť iba jeden. Sereďania momentálne strácajú na Michalovčanov jeden bod, Trnava štyri a aj keby dnes vyhrala so Slovanom Bratislava, bude strácať takisto jeden. „Keďže v poslednom kole sa stretnú vo vzájomnom súboji, obaja už tri body nezískajú. Môže ich získať maximálne jeden. Aj keby sme náhodou prehrali doma v sobotu s Trenčínom a oni by medzi sebou remizovali, budeme mať všetci po 29 bodov a príde na rad mikrotabuľka, v ktorej budeme na druhom mieste. Takže spočítané, najhoršie skončíme na šiestom mieste,“ poznamenal pre náš portál tréner Anton Šoltis. Toho trochu mrzí, že s touto informáciou nevyšli média už v sobotu. „Podľa našich prepočtov sme vedeli, že táto kombinácia výsledkov nám pomôže k postupu do prvej šestky. Iné by bolo, keby vyhrala Nitra, pretože s tou máme horšiu bilanciu vzájomných zápasov. Ani jedno médium ale s tým nevyšlo a písalo sa, že sme blízko k šestke. My sme už ale tam,“ smeje sa Šoltis.

Jedenásť zápasov, ktoré si idú užiť

Zemplínčania cestovali v predposlednom kole základnej časti do Ružomberka s cieľom bodovať. To sa im aj podarilo, keď po bezgólovej remíze zaknihovali už siedmy duel bez prehry. K štyrom víťazstvám na konci jesene totiž na začiatku jari pridali piate a následne prišli dve bezgólové remízy. „My sme vedeli, že v Ružomberku potrebujeme bodovať. Nechceli sme totiž všetko nechávať na posledné kolo, v ktorom doma privítame Trenčín. Ja si myslím, že to bol remízový zápas. Domáci si vypracovali jednu šancu, nepremenili ju, my takisto, takže asi zaslúžená remíza,“ vrátil sa ešte k zápasu pod Čebraťom Anton Šoltis.

Michalovský futbal momentálne opäť prepisuje históriu. V najvyššej súťaži totiž už s určitosťou obsadí najhoršie šieste miesto, čo bude historické maximum. Doteraz tak boli dve ôsme miesta z dvoch predošlých sezón. A to podotýkame, že Michalovčania boli po deviatom kole na poslednom mieste v tabuľke, keď mali iba chudobné štyri body. Vtedy sa ozývali hlasy o odvolaní trénera Šoltisa. Je postup do šestky pre neho zadosťučineným za chýry, ktoré sa šírili.Vidíte, v tomto je futbal krásny,“ podotýka michalovský lodivod a následne dodáva. „Neboli to len chýry. Hovorilo sa o tom priamo. Vtedy by za náš priniek do šestky nik nevsadil ani deravý groš. Vedenie klubu nás trénerov vtedy podržalo a vidíte, dnes sme dosiahli pre michalovský futbal historický úspech. Na podmienky, v ktorých pracujeme a v ktorých je michalovský futbal, je to určite nad rámec. Ukazuje sa, že naša robota má zmysel. Pre všetkých v klube je to určité zadosťučinenie za posledné mesiace. Všetci sa z toho tešíme. Sme tam, kde sme snívali sa dostať a teraz nás čakajú atraktívnejšie zápasy, ako tomu bolo vlani v nadstavbe. Na nás už nebude vyvíjaný taký tlak, ako tomu bolo doteraz. Čaká nás ešte jedenásť zápasov, ktoré si ideme užiť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2019 10:26:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.