files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejová erupcia radosti na Zemplíne: Dukla vstala z mŕtvych a má majstrovský mečbal!

Nevídané a neslýchane sa dialo v pondelok v Michalovciach! Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v piatom finálovom zápase play-off St. Nicolaus I. ligy prehrávali ešte sedem minút pred koncom 0:2. Potom ale prišla asi prvá chyba martinskej defenzívy, kontaktný gól a zobudenie sa tribún. Tie hnali Duklu najskôr za vyrovnaním a potom aj za víťazstvom. Dukla nakoniec otočila z 0:2 na 4:2 a v stredu má v Martine prvý majstrovský mečbal.

Za vyrovnaného stavu v sérii začali piaty zápas lepšie domáci. Tí búšili do Martinčanov, no zuby si lámali na pevnej obrane či brankárovi Bernátovi, ktorý opäť chytal fantasticky. Keď sa zápas preklopil na druhú polovicu, prišli gólové šoky tímu od Turca. Behom štyroch minút jeho hráči zaknihovali dva góly a nakloňovali tak misky váh na svoju stranu. Prišla ale parádna päťminútovka Dukly, ktorá štyrmi gólmi otočila a majstrovský mečbal má ona. „My sme do nich búšili celý zápas. Žiaľ, nedarilo sa nám prekonať ich defenzívu. Dalo by sa povedať, že sme čakali na koniec zápasu, aby sme ich vybavili za päť minút,“ smeje sa Marek Mašlonka, ktorý vyrovnával na 2:2 a gólom do prázdnej brány aj pečatil konečný výsledok. „Bol to veľmi ťažký zápas. Dlho sme prehrávali, nevedeli sme sa nakopnúť. Možno sme ani sami neverili, ako nás nakopne prvý gól. Ťažko sa hrá proti takému mužstvu, ktoré hrať hokej nechce a len kazí. Martinčania čakali na brejky. Nám to dneska vôbec nešlo, nervozita nám zväzovala ruky. Boli sme pod tlakom, no nakoniec sme to zvládli,“ pokračoval v hodnotení piateho finálového zápasu dvojgólový michalovský strelec.

Michalovská Dukla tak otočila z 1:2 na 3:2 a Mašlonka verí, že siedmy duel sa hrať na Zemplíne nebude. „Vedenie by možno aj chcelo, aby sa ešte raz vypredal štadión, ale my by sme si chceli pred barážou oddýchnuť. Do Martina ideme s cieľom vyhrať. Chceme ušetriť sily,“ podotýka michalovský útočník. Zemplínčania si opäť lámali zuby na brankárovi Bernátovi. „Nechcem ho tu chváliť a dvíhať mu sebavedomie. Sami ste videli na konci, že už boli na kolenách, takže už je to dobré,“ dodal na záver Marek Mašlonka.

Druhý víťazný gól v rade zaznamenal Matej Giľák. Ten rozhodol štvrtý duel v Turci, v Michalovciach zase dával na 3:2. „Je jedno kto dá gól. Dôležité je, že sme tento ťažký zápas otočili a že sme dostali súpera pod tlak domáceho víťazstva. To je dôležitejšie, ako moje góly,“ okamžite reaguje Giľák, ktorý ale následne dodáva. „Pocity sú fantastické. Je to niečo neopísateľné tak dva takéto dôležité góly. Na druhej strane, ako hovorím, dôležitejšie sú výhry. Je jedno kto dá gól. Teraz som ho dal ja, nabudúce nech ho dá niekto iný.“

Michalovčania si za nepriaznivého stavu nepripúšťali nepripúšťali, že to môže byť ich posledný domáci duel tejto sezóny. „Určite by nám prípadná prehra narobila problémy, no stále by sme mali pred sebou šiesty duel. Nebolo to pre nás nič ľahké. Tlačili sme sa do brány, búšili do súpera, ktorá ale odolával. Nakoniec to vyšlo,“ pokračuje Giľák, ktorý verí, že pondelkový obrat môže byť v sérii zlomový. „Môže ich to definitívne položiť. V stredu tam pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Na siedmy domáci duel nemyslíme, chceme rozhodnúť už tam.“

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2019 09:30:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.