files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšie trápenie Dukly, o víťazovi sa rozhodne v piatok v Michalovciach

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v šiestom finálovom zápase St. Nicolaus I. ligy na ľade HK Martin 1:2 a stav série je tak vyrovnaný 3:3. Jediný gól Dukly zaznamenal Mário Róth. O víťazovi prvej ligy a takisto aj vyzývateľovi Žiliny v extraligovej baráži sa tak rozhodne v siedmom zápase, ktorý sa odohrá v piatok 8. marca o 17.30 hod. v Michalovciach.

Michalovčania, ktorí premieňali majstrovský mečbal, boli opäť v úvode zápasu aktívnejší. Opäť ale doplácali na koncovku, v ktorej „horeli“. Počas celého duelu vyslali na brankára domácich Bernáta takmer dvojnásobok striel, ako vyslali Martinčania na Trenčana (40:21), žiaľ, vo finálovej sérii je ich najväčším problémom koncovka. V závere prvej tretiny na gól nepremenili ani minútovú presilovku o dvoch hráčov. V 28. minúte ich aj napriek tomu poslal do vedenia Mário Róth, ktorý zužitkoval dobrú robotu Hamráčka s Tomom. Odpoveď domácich prišla v 33. minúte, kedy v presilovke vyrovnal Ivan Brezniak. V úvode tretej tretiny Michalovčania pohrdli 113 sekundovou presilovkou o dvoch hráčov a následne aj viac ako dvojminútovou presilou o jedného hráča. Za to kruto pykali, keď 121 sekúnd pred koncom rozhodol o martinskom víťazstve, ako aj o tom, že o majstrovi prvej ligy rozhodne až siedmy duel, František Poliaček. 

HK Martin – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Stav série: 3:3.
Góly: 33. Brezniak (Pacalaj, Šimon) pres/1, 58. Poliaček (Brezniak) – 28. Róth (Toma, Hamráček).
Vylúčenia: 8:4. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Durmis – Kontšek, Žák, Junek. Diváci: 3002.
HK: Bernát – Tabaček, Šimon, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Valečko, Bdžoch, Gavrik, Banovský – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Toma, Linet, Róth – Safaraleyev, Boiko, Dvurechenskii – Giľák, Cútt, Hamráček.

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Úvod stretnutia bol pomerne opatrný. Dôležitým momentom bolo prečkanie dvojnásobnej presilovej hry súpera. Tlak z oslabenia sa preniesol do druhej tretiny, úvodnú polovicu druhého dejstva sme sa viac bránili, bolo to o našej odvahe, bojovnosti a obetavosti. Pomohol nám úvod druhej polovice stretnutia, v ktorej sme vyrovnali. V tretej tretine opäť rozhodovala herná disciplína, výkon vo finálnych herných činnostiach. Bojovali sme až do samotného záveru, viac snahy bolo cítiť na našich hokejkách, čo sme pretavili v druhý gól. Tešíme sa z tohto víťazstva, do rozhodujúceho siedmeho súboja ideme s pokorou."

Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "V stretnutí sme mali dostatok streleckých príležitostí na to, aby sme si vývoj zápasu naklonili na našu stranu. Nedarilo sa nám v koncovke, v ktorej nám chýbal väčší kľud na hokejkách, rozvaha. Príležitostí bolo určite dosť, zostali ale z našej strany nevyužité. Súper dokázal v záverečnej tretine strhnúť víťazstvo na svoju stranu, na gól v závere sme už nedokázali reagovať a domáci preto zvíťazili. Rozhodovať sa bude v siedmom zápase, ten rozhodne o víťazovi tejto série."



Uverejnené: 07.03.2019 01:51:47

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623