files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Safaralejevov prvý titul, Linet chce skoliť svojich v baráži

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú opäť na prvoligovom vrchole. V napínavej sérii s Martinom, ktorú musel rozlúsknuť až posledný siedmy duel, zvíťazili 4:3 na zápasy a obhájili prvoligové prvenstvo. Splnili tak druhý tohtosezónny cieľ. Po víťazstve v základnej časti majú aj titul, no sezónu ešte nekončia. Čaká ich najväčšia výzva, uspieť v baráži o Extraligu, kde vyzvú najslabšieho tipsportligistu MSHK Žilina.

Aj keď Michalovčania boli pred finálovom sériou prognózovaní za vysokého papierového favorita, Martinčania ich poriadne preverili. „Ak mám povedať pravdu, nečakal som, že bude rozhodovať až siedmy zápas. Každý jeden duel bol vyrovnaný. Aj keď sme mali v každom streleckú prevahu, nevedeli sme to zužitkovať. Som veľmi rád, že v rozhodujúcom zápase nám to ta popadalo a splnili sme tak stanovený cieľ,“ poznamenal na margo svojho druhého titulu v prvej lige michalovský útočník Jakub Linet. Prvý titul si na svoje konto pripísal ruský útočník Igor Safaralejev. Ten bol doteraz vo svojej kariére najlepšie na treťom mieste, titul si nechal až na prvý zahraničný angažmán. „Som nesmierne šťastný, že sa podaril práve v Michalovciach. Vedel som, že Dukla je obhajcom prvenstva a chce zabojovať o najvyššiu súťaž. Tieto ambície boli rozhodujúce v tom, že som kývol na michalovskú ponuku. Určite neľutujem,“ podotýka 24-ročný rodák zo Salekhardu.

Michalovčania si na chvíľu môžu vydýchnuť a pooslavovať to, čo dosiahli. Oslavy ale musia byť krátke. Už v utorok totiž začína v Žiline prvým zápasom barážová séria o účasť v najvyššej súťaži. „Ja verím, že Extraligu vybojujeme,“ konštatuje Safaralejev, podľa ktorého oslavy musia prebehnúť, no musia byť krátke. „Za tri dni potrebujeme pooslavovať, zregenerovať a aj sa pripraviť na Žilinu. Bude to ťažké, no nie nemožné,“ smeje sa Safaralejev. Na jeho slová nadväzuje aj Jakub Linet. „Obhájili sme prvenstvo v lige, čo si určite oslavu zaslúži. My sa ale chceme pobiť o Extraligu. Chvíľku teda pooslavujeme, od nedele ale ideme naplno za svojím cieľom,“ konštatuje odchovanec žilinského hokeja v službách michalovskej Dukly Ingema.

Keďže je rodákom práve spod Dubňa, barážová séria bude pre neho poriadne špecifická. Linet sa totiž pokúsi svoj materský klub dostať do prvej ligy! „Je to môj materský klub, takže motivácia určite nechýba. Bude to pre mňa špecifické, no v Michalovciach som už dlho a ja sa cítim už viac ako Michalovčan,“ dodáva na záver 28-ročný útočník.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2019 08:47:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.