files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po perfektnom výkone zbíjala v Prahe!

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v šlágri 19. kola spoločnej MOL ligy na pôde Slavie Praha 38:34 a urobili tak výrazný krok k deviatemu primátu v súťaži. Tri kolá pred koncom majú v tabuľke na prvom mieste náskok piatich bodov pred druhým Mostom, ktorý má ale odohraný o jeden zápas menej. Zverenky trénera Petra Hatalčíka môžu mať definitívu už v sobotu 30. marca, kedy doma privítajú v tradičnom čase od 17.30 hod. Zlín. Ešte predtým ich budúci víkend v Košiciach čaká Final four Slovenského pohára. V semifinále sa v sobotu 16. marca stretnú s Prešovom, druhú semifinálovú dvojicu zaobstarajú Šaľa a Stupava. Víťazi semifinálových zápasov si zmerajú sily v nedeľňajšom finále, ktoré odvysiela v priamom televíznom prenose aj RTVS.

Iuventa mala lepší štart do zápasu. Galušková síce odpovedala na presný zásah Fiľkovej – Trehubovej, Michalovčanky ale následne dosiahli trojgólovú šnúru a na konci štvrtej minúty viedli 4:1. Slavia kontrovala vysunutou agresívnou obranou, ktorá zo začiatku robila lídrovi súťaže problémy. Aj preto sa „zošívaným“ nielenže podarilo vyrovnať, no Míšová ich v desiatej minúte po prvýkrát dostala do vedenia (6:5). Pražáčky viedli aj 7:6 či 8:7, Mugošová ale dvoma gólmi dostala Iuventa znova do vedenia a keď v pätnástej minúte z rýchlej kontry skórovala aj Trunková, lavička domáceho tímu si za stavu 8:10 zobrala oddychový čas. Hneď po ňom ale Mugošová s Wollingerovou zvýšili vedenie Iuventy na štyri góly (8:12) a v dvadsiatej minúte viedli Michalovčanky po premenenej sedmičke Habánkovej už o päť gólov (9:14). Tulipánová v 23. minúte znížila na 11:15, no tým na odštartovala štvorgólovú šnúru Iuventa, ktorá na jej konci vyhrávala už 19:11! V samom závere prvého polčasu sa domácim podarilo jemne skorigovať výsledok, no aj tak išli do šatní so sedemgólovým mankom (13:20).

Slavia vstúpila do druhého polčasu lepšie. Úvodnú päťminútovku vyhrala 4:1 a rázom sa tak vrátila do hry o lepší výsledok (17:21). Iuventa ale aj napriek tomu držala zápas pevne v rukách. Domáce síce v 41. minúte znížili v presilovke na 21:25 a o štyri minúty na 23:26, tréner Michalovčaniek Peter Hatalčík si ale zobral oddychový čas a svoje zverenky ukľudnil. V 50. minúte už viedli 30:24 a bolo vymaľované! Iuventa si totiž umne držala viacgólový náskok až do záverečných sekúnd. Domácim sa síce podarilo skorigovať, no po víťazstve 38:34 sú Michalovčanky už veľmi blízko k celkovému triumfu v spoločnej súťaži. Definitívu budú môcť mať už v nasledujúcom kole, v ktorom doma hostia Zlín.

DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce 34:38 (13:20)
Pok. hody: 4/4 - 4/3. Vylúčené: 4 - 7, ČK 60. Fiľková - Trehubová (Michalovce, 3 vylúčenia). Rozhodovali: Opava a Válek. Divákov: 250.
DHC SLAVIA: Serefimová, Šlejtrová, Hillebrnadová - Míšová 6, Večeřová 1, Jačková, Tulipánová 4, Pokorná 5, V. Fryčáková 4, Svobodová 5/3, T. Chovancová 1, Galušková 1/1, Chlupová 7, Slabá.
IUVENTA: Jablonská, Petkovičová - Mugošová 7, Kakaščíková, Štefaníková, Kišíková 1, Trúnková 6, Habánková 6/3, Štefanová, A. Holejová, Wollingerová 7, Bajčiová 1, Kompaniecová 4, Fiľková - Trehubová 6.



Uverejnené: 10.03.2019 19:00:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.