files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V nervóznom zápase postup MFK Zemplín do semifinále Slovnaft Cupu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo štvrťfinále Slovnaft Cupu nad druholigovým FK Poprad 2:1 a po dvoch rokoch tak znova postúpili medzi štyroch najlepších. O góly Zemplínčanov sa postarali Peter Kolesár a Stanislav Danko. Medzi štyroch najlepších postúpili aj ďalší fortunaligisti - FK Senica, MŠK Žilina a Spartak Trnava. Semifinále sa hrá na dva zápasy, prvé duely sú na programe 3. apríla, odvety 17. apríla. Finále sa uskutoční 1. mája v Nitre.

Lepší vstup do zápasu mali druholigisti. Tí umne čakali na svoju šancu a tá prišla v desiatej minúte, keď Beskorovajnij fauloval v pokutovom území Slebodníka a hlavný arbiter Kamil Horváth nariadil pokutový kop. Ten jeho menovec Lukáš Horváth premenil. Michalovčania mohli odpovedať o tri minúty neskôr. Žofčák zahral priamy kop umne na hranicu šestnástky, kde našiel Danka, ktorého strelu brankár Knurovský vytlačil na rohový kop. Krátko pred uplynutím pol hodiny mohol zvýšiť popradské vedenie Gnurovič, jeho strelu ale Bieszczad vytlačil na rohový kop a potom sa už začali minúty fortunaligistu. Ten vyrovnal v 33. minúte po krásnej akcii z pravej strany, keď sa lopta po osi Rota – Žofčák dostala až k Petrovi Kolesárovi, ktorý presnou strelou prekonal Knurovského. O štyri minúty neskôr bolo už 2:1 pre favorita. Gólová akcia sa opäť začala na pravej strany, z ktorej poslal loptu do ideálnej parkety Dankovi Diarra a michalovský stredopoliar utešenou strelou poslal svojich do vedenia.

V druhom polčase sa už viac bojovalo, kopalo, či rečnilo, ako hralo. Popradský realizačný tím reagoval na nepriaznivý stav dvojitým striedaním, keď na ihrisko poslal Erika Streňa a Stanislava Šestáka. Práve bývalý slovenský reprezentant mal najväčšiu šancu na vyrovnanie. V 66. minúte mu ale chýbal krok k lopte, ktorú skrotil Bieszczad. Blížiacim sa záverom vrcholila aj nervozita. Hlavný arbiter Kamil Horváth ukázal až deväť žltých kariet a dve červené. V oboch prípadoch išlo o domácich hráčov - Carilla, aj striedajúceho Tounkaru. Po jeho záverečnom hvizde vzplanuli vášne. Takmer všetci hráči Popradu sa vrhli na neho a len skorý príchod usporiadateľov zabránil najhoršiemu. Aj napriek tomu ale diváci videli veľmi nechutný záver zápasu...

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 2:1 (2:1)
Góly: 33. Kolesár, 37. Danko - 11. L. Horváth (11 m).
Žlté karty: 36. Žofčák, 53. Vojtko, 56. Beskorovajnij, 62. Zacharkiv, 89. Tounkara, 90. Bieszczad - 16. Zekucia, 28. Jančo, 62. Streňo, 62. Horváth.
Červené karty: 90. Carrillo, 90.+3 Tounkara (obaja Michalovce).
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Carrillo, Beskorovajnij, Vojtko - Casado - Diarra (78. Kountouriotis), Danko, Žofčák, Kolesár - Zacharkiv (78. Tounkara).
FK: Knurovský - Luberda, P. Maslo, Horváth, Zekucia, Pajer - Gallovič, Kukoľ, Jančo (78. Zošák) - Slebodník (46. Streňo), Arevalo (48. Šesták).



Uverejnené: 13.03.2019 20:12:20

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623