files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nikita Dvurečenskij: Michalovce majú najlepších fanúšikov

Parádnu atmosféru urobili michalovskí diváci na zimnom štadióne v treťom a štvrtom barážovom súboji o postup do Extraligy. Oba zápasy dokopy videlo viac ako osem tisíc divákov (spolu 8122), ktorí boli hnacím motorom Dukly za jej vyrovnaním stavu série na 2:2. Michalovčania to nakoniec po výhrach 3:2 po predĺžení a 3:0 dokázali, a v Žiline sa v utorok bude začínať séria odznova.

„Michalovce majú najlepších fanúšikov,“ zneli prvé slová ruského útočníka Nikitu Dvurečenského, strelca dvoch gólov pri nedeľňajšom víťazstve 3:0. „Nie je dôležité, kto dá góly. Dôležitý je tím. Ako tím vyhrávame a rovnako aj prehrávame. Ja sám by som nič na ľade nedokázal, keby som nemal takýchto spoluhráčov. Ideme za svojím cieľom a ja verím, že ho dosiahneme. Chceme pre Michalovce vybojovať najvyššiu hokejovú súťaž,“ pokračoval juniorský majster sveta, ktorý do Michaloviec prišiel na konci roka 2018 a v minulosti odohral v druhej najlepšej lige sveta KHL dokopy 248 zápasov.

Barážová séria sa najskôr vyvíjala v prospech Žilinčanov. Tí boli po domácich víťazstvách 3:1 a 4:1 na koni. Michalovská Dukla Ingema sa ale dvoma domácimi výhrami vrátila do série. „Presvedčili sme sa, že ten posledný krok býva najťažší,“ rozhovoril sa žilinský útočník Peter Húževka. „V sobotu sme ich mali na lopate. Viedli sme po prvej tretine 2:0 a keby sme doviedli zápas do víťazného konca, podľa mňa vyhráme aj štvrtý duel a už je koniec série. Michalovčania ale otočili vývoj zápasu a to ich naštartovalo. Na Zemplíne sme chceli uspieť, čo sa nám nepodarilo. Séria je vyrovnaná a začína sa od nuly,“ pokračuje Peter Húževka, ktorý videl hlavné príčiny žilinského neúspechu v koncovke. „Vlci“ v prvej tretine michalovského dvojzápasu strelili dva góly, vo zvyšných piatich aj s predlžením už neskórovali... „Bez gólu nemôžete vyhrať. My doma v utorok musíme podať o sto percent lepší výkon a hrať to, čo si hovoríme v šatni.“   

Obrovským problémom pre „žilinských vlkov“ bol brankár „michalovských líšok“ Adam Trenčan. Ten síce inkasoval dvakrát v prvej tretine tretieho zápasu, potom ale zatiahol roletu a nepustil za svoj chrbát ani jeden puk. „V týchto dvoch zápasoch sme ukázali, že doma máme svoju silu. Hrali sme celoplošný hokej a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ zneli prvé slová jedného zo strojcov sobotňajšieho a nedeľňajšieho víťazstva. Ten v sezóne vychytal už deväť čistých kont. „V play-off sa hrá na víťazstvá, takže tie čisté konta až tak dôležité nie sú. Samozrejme, je to bonus, pretože, keď nedostanete gól, nemôžete prehrať. Dôležité bolo, že Žilinčania za nášho vedenia nedali kontaktný gól a stále sme ich tak držali na dištanc,“ pokračoval Adam Trenčan.

Michalovčania sedeli po prvej tretine sobotňajšieho zápasu doslova na lopate. Prehrávali 0:2 v sérii a aj 0:2 v treťom zápase. Víťazný obrat ich ale naštartoval. „Určite to tímu pomôže, keď v takomto dôležitom zápase otočí výsledok. Hokej sa ale hrá šesťdesiat minút a nikde nie je napísané, že sa takto výsledok otočiť nedá. Už veľakrát sa nám stalo, že sme prehrali vyhratý zápas. Teraz sa podarilo otočiť výsledok nám,“ podotýka Adam Trenčan. Víťaz prvej ligy sa v baráži rozbiehal trošku pomalšie.

Možno ešte zneli oslavy z obhajoby prvoligového prvenstva, no v Žiline Zemplínčanom určite v prvých dvoch zápasoch niečo chýbalo. „Tím z prvej ligy je v baráži dosť znevýhodnený. Ide do nej z náročného play-off, navyše musí začínať na súperovom ľade. Oni dva týždne oddychovali, my sme hrali ťažké zápasy, čo sa možno prejavilo na únave. Na druhej strane, tím z Extraligy je znevýhodnený tým, že môže prísť oveľa. My môžeme iba získať, čo je naša výhoda,“ konštatuje michalovská brankárska jednotka.

„Líšky z Ingemy“ si dobre uvedomujú, že iba domáce výhry im najvyššiu súťaž nezaručia. Systém je nastavený tak, že minimálne raz musia vyhrať aj pod Dubňom. „Matematika je jednoduchá. Keď chceme ísť do Extraligy, musíme raz vyhrať aj tam. Máme na to ešte dva pokusy. V utorok urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo,“ podotýka Adam Trenčan a na jeho slová nadväzuje aj Nikita Dvurečenskij. „Vyrovnali sme stav série, čím sme sa dostali na koňa. Pod tlakom budú teraz Žilinčania, čo chceme využiť u nich. Verím, že raz tam vyhráme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.03.2019 15:24:55 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.