files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozrobené mal Švédsko aj Maďarsko, nakoniec sa upísal druholigistovi

Už aj Peter Kavka má nový klub. Nekompromisný stopér, ktorý posledné dva roky hrával v MFK Zemplín Michalovce, nakoniec zostáva doma. Aj keď koketoval so zahraničím, minimálne pol roka si zahrá druhú najvyššiu slovenskú súťaž, keď sa na zmluve dohodol s Lokomotívou Košice.

„Odkedy som vedel, že v MFK Zemplín pokračovať nebudem, bol som v kontakte s Vladom Zvarom, ktorý sa v zime stal novým generálnym manažérom Lokomotívy. Po tom, čo sa mi nepodaril odchod do zahraničia, dohodli sme sa na spolupráci do konca aktuálnej sezóny,“ povedal pre Denník Korzár 28-ročný Kavka. Veľa nechýbalo a skúsený stopér mohol zarezávať v zahraničí. Mal rozrobený jeden švédsky klub z prvej ligy a pošuškávalo sa aj o jeho odchode do maďarského Disogyoru. „Bol som už pobalený, aj letenku som mal kúpenú. Deň pred odletom som si ešte šiel individuálne zatrénovať a nanešťastie som si natiahol sval. Veľmi som sa tešil, že si vyskúšam niečo nové, ale stalo sa, čo sa stalo, a z odchodu do Švédska nebolo nič. Bol som z toho smutný, ale taký je život,“ podotkol k švédskej ponuke Kavka a k záujmu maďarského klubu pre Korzár dodal. „Áno, v hre bolo aj Maďarsko, ale neviem povedať, či by som zvládol zápasy tamojšej najvyššej súťaže. Koleno, ktorého zranenie sa pretiahlo dlhšie ako som predpokladal, už síce ako-tak držalo, avšak po hernej stránke to nebolo ono.“

„Kava“ sa už aktuálne sústredí na pôsobenie v drese Lokomotívy, ktorej chce pomôcť k záchrane v druhej lige. Preč sú už zrejme aj zdravotné problémy, ktoré ho limitovali na konci jesennej časti. „Verím, že zdravotne už budem v poriadku. Bol som sa pozrieť na chlapcov v súboji proti Prešovu, v ktorom sa im podarilo získať dôležité tri body. Hrali v ňom ako tím a podali dobrý výkon. Myslím si, že je v silách tohto tímu udržať si druholigovú príslušnosť,“ podotýka pre Korzár Kavka, ktorému je ľúto, že si nezahrá so svojimi bývalými spoluhráčmi z Michaloviec v súbojoch nadstavbovej časti o titul. „Trošku to mrzí, ale čo narobím. Tak to vo futbale chodí. A poviem úprimne, neviem, či by som sa momentálne cítil na náročné duely v hornej šestke. Je otázne, ako by som ich zvládal, keďže z hľadiska pripravenosti nie som na tom ešte úplne najlepšie,“ dodal pre Denník Korzár Peter Kavka.

pb



Uverejnené: 20.03.2019 08:56:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.