files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mašlonka s Kolbom zhodne: Pre týchto fantastických divákov chceme vybojovať Extraligu

Druhú ťažkú sériu siedmych duelov si vyskúšajú v priebehu mesiaca hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Víťaz St. Nicolaus I. ligy totiž na domácom ľade nezaváhal ani v treťom barážovom zápase, keď najslabšieho extraligistu MsHK Žilina zdolal 2:0 a vyrovnal tak stav barážovej série na 3:3. O tom, kto si od septembra zahrá Tipsport ligu sa tak rozhodne v siedmom zápase v sobotu pod Dubňom!

V sérii medzi víťazom prvej ligy a posledným extraligistom aj po šiestom zápase platí pravidlo môj dom, môj hrad. Ani jednému z tímov sa nepodarilo dobyť pevné hradby svojho súpera. „Už je na čase, aby sa to niekomu podarilo. Keď budeme hrať sebavedomo, pôjdeme si za svojim a bude nám priať aj šťastie, máme šancu v Žiline vyhrať,“ burcuje pred siedmym zápasom útočník HK Dukla Ingema Marek Mašlonka, ktorý v 34. minúte šiesteho duelu otváral skóre. Ten následne uviedol aj dôvody odlišných výkonoch Michalovčanov doma a v Žiline. „Doma nás dopredu ženú fantastickí diváci,“ skladá Mašlonka poklonu tribúnam, ktoré sa v závere sezóny fakt zobudili. „Diváci sú našim šiestym hráčom. Aj dnes boli fantastickí. Prvá tretina bola z našej strany trošku "zaspatá". Potom sme ich ale dostali do varu. Čo sa týka žilinského prostredia, nie sme tam naučení hrať. Oveľa lepšie sa hrá pred plnými tribúnami. Keď ale chceme týmto fantastickým divákom priniesť Extraligu, musíme to v sobotu zlomiť,“ dodáva na záver Marek Mašlonka.

V prvej tretine to nebolo pravé hokejové divadlo. Mohla za to ale aj neplánovaná, zhruba polhodinová prestávka, ktorú spôsobilo rozbité plexisklo. Od druhej tretiny Michalovčania prevzali iniciatívu a zaslúžene doviedli duel do víťazného konca. „My sme si hovorili, že ide pre nás o existenčný zápas, takzvané malé finále. Možno aj preto to bolo z našej strany opatrné, možno nás zabrzdilo aj rozbité plexisklo. Bolo aj dobré, že to dopadlo 0:0. Od druhej tretiny sme prevzali iniciatívu. Mali sme viacero šancí. Mohli sme vyhrať aj viacgólovým rozdielom, chvalabohu ale aj za víťazstvo 2:0,“ zdôrazňuje kapitán Dukly Marek Kolba. Aj on vyzdvihol hnací motor „líšok“ plné tribúny. „Ďakujem divákom. Aj dnes boli fantastickí. Som veľmi rád, že sme ich potešili víťazstvom a teraz je naším cieľom potešiť ich ešte viac a v sobotu pre nich vybojovať Extraligu.“

Michalovčania si uvedomovali už pred začiatkom baráže, že keď chcú ísť do najvyššej súťaže, musia raz dobyť žilinské hradby. Prvé tri pokusy stroskotali, na rade je posledný štvrtý. Po ňom už nebude žiadny reparát. „Už pred začiatkom série sme vedeli, že minimálne raz tam musíme vyhrať. V druhom zápase sme boli blízko, piaty, hoci sme viedli 1:0, nám nevyšiel. Teraz sa musíme pripraviť na historickú sobotu. Ja si myslím, že tam príde celý vlak Michalovčanov, ktorí nás budú opäť hnať dopredu. Ja som v Žiline hrával dva roky. Keď má byť hokejový pánboh spravodlivý, už len vzhľadom na divácke prostredie, si nezaslúžia hrať Extraligu,“ zdvíha obočie michalovský kapitán.

Siedmy zápas série play-off je zakaždým špecifický. Nerozhoduje ani tak domáce prostredie, skôr skúsenosti a psychická pohoda. Michalovský kapitán Marek Kolba má za sebou tri takéto zápasy. „Naposledy som si ho vyskúšal v sérii s Martinom,“ smeje sa Kolba, ktorý predtým hral siedmy duel aj v drese Košíc aj Martina. Na koho môže byť väčší tlak? „Podľa mňa na nich. Oni sa potrebujú zachrániť, my sme s v pozícii, že môžeme,“ dodáva na záver Marek Kolba.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.03.2019 09:14:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.