files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V reprezentácii žiaril s Tarasenkom či Panarinom, Dukle teraz pomohol vybojovať Extraligu

Jediným hokejistom korčuľujúcim po slovenských klziskách v sezóne 2018/2019, ktorý získal titul juniorského majstra sveta, je útočník HK Dukla Ingema Michalovce Nikita Dvurečenskij. Dvadsaťsedemročný ruský krídelník sa z titulu majstra sveta do 20 rokov tešil v roku 2008, kedy na šampionáte v USA pomohol „zbornej“ k zisku zlata šiestimi presnými prihrávkami.

„Slovami sa ani nedá opísať, aké pocity som prežíval po zisku tohto titulu. To musíte skrátka zažiť na vlastnej koži. Bol som neskutočne šťastný, veľmi som si to užíval. Bol to môj najväčší úspech v kariére,“ zdôraznil pre Denník Korzár vtedajší asistent kapitána v ruskej juniorskej reprezentácii. Viacerí z majstrovského kádra Ruska v súčasnosti už brázdia ľady v kanadsko-americkej NHL. Vladimir Tarasenko je v St. Louis Blues, Jevgenij Kuznecov a Dmitri Orlov vo Washingtone Capitals či Artemi Panarin v Columbuse Blue Jackets. Dvurečenskému sa do profiligy prebojovať nepodarilo, nemrzí ho to? „Taký je hokejový život. Niektorí sa do najlepšej ligy sveta dostali, mne sa to nepošťastilo. Nie som z toho smutný, som rád aj za kariéru, akú mám,“ dodal pre Korzár Dvurečenskij.

Za sebou má 256 zápasov v KHL

Dvurečenskij prišiel do Michaloviec v posledných dňoch roka 2018, keď sa dohodol na zmluve spoločne s ďalšími svojimi krajanmi, obrancom Jevgenijom Kurbatovom a útočníkov Vladyslavom Bojkom. Michalovská zastávka bola pre 27-ročného útočníka vôbec prvou za hranicami Ruska. „Chvíľu trvalo, kým som sa v novom prostredí adaptoval, ale po niekoľkých týždňoch som si na život vo vašej krajine zvykol a nemal som s ničím problém. Jasné, domovina mi chýbala, ale všetko bolo v pohode,“ pokračuje hráč, ktorý v KHL odohral v Dyname Moskva, Viťazovi Čechov, Sibiri Novosibirsk, Torpede Nižnij Novgorod, Neftechimiku Nižnekamsk, Jugre Chanty-Mansijsk a Viťazovi Podoľsk dokopy 256 zápasov. „Podmienky, aké som našiel v kluboch KHL, a tie michalovské, sa samozrejme nedajú porovnať. Tam je všetko na špičkovej úrovni. Aj rozdiel medzi tamojšou súťažou a slovenskou prvou ligou je veľmi veľký. Avšak môžem povedať, že ani v Michalovciach mi nič nechýbalo. V Dukle som tiež našiel kvalitné podmienky. Bolo o nás výborne postarané, a preto som sa mohol sústrediť len na hokej.“

Dva roky po sebe majstrom

Doterajšia kariéra Dvurečenského je vyšperkovaná aj viacerými radostnými chvíľami. Zisk slovenského prvoligového titulu či postup do Tipsport ligy rozhodne nie sú jeho jediným úspechom. Rok predtým oslavoval prvenstvo v najvyššej ruskej súťaži s Dinamom St. Petersburg, do ktorého prišiel až na play-off. „V úvode minulej sezóny som sa zranil a dlho som pauzoval, preto som v jej závere zamieril do Dinama. Tam sme mohli titul oslavovať trošku viac, pretože po jeho zisku sa pre nás už sezóna skončila, kým v Michalovciach nás ešte čakali barážové boje. Ale o to viac sme si užili následné oslavy postupu do extraligy, ktoré boli výborné. Michalovskí fanúšikovia boli neskutoční,“ adresoval pochvalu priaznivcom Dukly Nikita.

pb (zdroj: Denník Korzár)



Uverejnené: 03.04.2019 14:41:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.