files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

To pravé Európske mesto športu!

V Michalovciach sa športu výrazne darí a nie je to iba strohá fráza. Potvrdzujú to aj prvé mesiace roka 2019, ktorý je pre mesto príznačný tím, že metropola Zemplína je Európskym mestom športu. A to doslova.

Za tri mesiace dokázali Michalovce v športe veľmi veľa. Futbalisti sa dostali do prvej šestky Fortuna ligy a skončia tak najlepšie v histórii, hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vybojovali prvýkrát pre mesto najvyššiu Tipsport ligu a hádzanárky Iuventy Michalovce začali napĺňať plán piateho triple, keď získali Slovenský pohár a aj pohár pre víťazstvo v spoločnej česko-slovenskej MOL lige. Navyše, k tomu všetkému treba dodať, že florbalistky si zachránili extraligové kožu v baráži a v sezóne 2019/2020 tak bude mať metropola Zemplína v najvyšších kolektívnych súťažiach štyri tímy! Za tri mesiace viac ako dosť. „Ja som veľmi rád, že moje rodné mesto je takto popularizované športom,“ zdôraznil tréner Iuventy Michalovce Peter Hatalčík, ktorý už roky žije v hlavnom meste. „Na také malé mestečko je to doslova fantázia,“ pokračuje Hatalčík.

Iuventa už získala Slovenský pohár aj víťazstvo v MOL lige

Michalovce majú niečo okolo 40 000 obyvateľov a sú príkladom toho, že keď sa stretnú zanietení ľudia spoločne s podporou samosprávy, šport na vysokej úrovni sa dá robiť aj v takýchto mestách. „U nás v hokeji všetko klaplo výborne. Stretla sa tu dobrá partia ľudí, ktorá aj s podporou mesta, bez ktorej by to nešlo, vytvorila také prostredie, kde sa parádne pracuje,“ skladá poklonu tréner Dukly Michalovce Miroslav Chudý.

Hokejisti HK Dukla Ingema nielenže obhájili prvoligový titul, ale v baráži si vybojovali aj účasť v najvyššej Tipsport lige

Tak, či onak, zdá sa, že rok 2019 môže patriť čo sa týka Michaloviec športu. Ešte sú len tri mesiace michalovského európskeho kraľovania a už tu máme prvé výsledky, ktoré ale samozrejme nie sú iba krátkodobým výkyvom, ale dlhodobou systematickou prácou ľudí, čo sa pohybujú okolo športu. Či už sú to športovci, tréneri, vedenia klubov počnúc a končiac samosprávou. Už teraz sa môžeme tešiť na ďalšie mesiace, ktoré nám určite prinesú ďalšie športové radosti.

Futbalisti MFK Zemplín Michalove sú v prvej šestke Fortuna ligy a bojujú o finále Slovnaft Cupu

Futbalisti sú blízko k historickému finále Slovnaft Cupu, hádzanárky zabojujú o svoj dvanásty slovenský titul, no a po druhýkrát tu v utorok 7. mája zavíta slovenská hokejová mužská reprezentácia, ktorá privíta v generálke pred MS Nórsko. Keď k tomu prirátame hokejové majstrovstvá Slovenska ôsmakov, obnovený futbalový turnaj Michalovce Cup a obrovský turnaj v hádzanej mladších žiakov a žiačok, môžeme už teraz napísať, že Michalovce budú žiť športom aj naďalej! A to ešte určite nie je koniec...

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2019 11:16:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.