files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vyrastie v Michalovciach nová tréningová hokejová hala?

Michalovským hokejovým nádejam začína svitať ešte na lepšie časy. Na prelome rokov 2017 a 2018 došlo k rozsiahlej rekonštrukcii zimného štadióna, ktorá bola financovaná z peňazí mesta a príspevku od Slovenského zväzu ľadového hokeja. Koncom roka 2018 uzrelo svetlo sveta aj správa, že v metropole Zemplína by mohol vyrásť ďalší štadión, tentoraz tréningová hala. Najskôr sa hovorilo o areály Strednej odbornej školy obchodu a služieb, no po novom sa začína šuškať aj o priestore rovno pri zimnom štadióne.

Nová tréningová hala by mala v Michalovciach vyrásť v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja. „SZĽH začal pilotný projekt výstavby tréningových hál. Prvá vyrástla v Liptovskom Hrádku. Tento projekt by mal pokračovať v tomto roku. V nasledujúcich týždňoch by malo prísť k vyhodnoteniu a keď bude kladné, malo by sa pristúpiť k výstavbe takýchto hál v ďalších 40 mestách, medzi ktorými sú aj Michalovce,“ poznamenal pre náš portál primátor mesta Viliam Zahorčák. „Bola by to nenáročná tréningová hala, s minimom miesta na sedenie. Viac by slúžila na korčuľovanie,“ dodáva prvý muž Michaloviec.

Od prvej zmienky o tom, že takáto hala by mohla vyrásť v Michalovciach, sa hovorí o priestore Strednej odbornej školy obchodu a služieb. Tá je v blízkosti ZŠ Školská, ktorá je zameraná na hokej. „Tento pozemok máme prenajatý od Košického samosprávneho kraja na tento účel, na 30 rokov,“ podotýka Zahorčák, ktorý ale nevylučuje, že tréningová hala vyrastie inde. „Je tu druhá možnosť, že by mohla byť pri zimnom štadióne. Aj táto možnosť má logiku, keďže by bola prepojená so zimným štadiónom. Výhodou haly pri Strednej odbornej škole obchodu a služieb je to, že je v blízkosti ZŠ Školská. Nebola by iba zimným štadiónom, ale multifunkčnou halou. Nevýhodou je, že by slúžila iba žiakom týchto dvoch škôl, zatiaľ čo hala pri štadióne by slúžila všetkým. Je to ale predčasná otázka. Najskôr musí dôjsť k vyhodnoteniu projektu v Liptovskom Hrádku. Keď bude úspešný, môžeme o tom hovoriť ďalej.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.04.2019 15:31:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.