files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan Štefan najlepším hráčom hokejbalového turnaja v USA

Trom hokejbalistom Lions Svidník sa v minulých týždňoch naskytla fantastická príležitosť. Peter Findura, Matúš Lúč a Michalovčan Branislav Štefan dostali pozvánku na zaujímavý turnaj až do ďalekej Philadelphie. V drese Los Angeles Barons sa vôbec nestratili. Na otvorených majstrovstvách Severnej Ameriky totiž získali triumf a Michalovčan Branislav Štefan sa dokonca stal MVP, teda najlepším hráčom turnaja!

„Spískal“ to Slovák žijúci v Amerike

Aj keď známe príslovie hovorí, za všetkým hľadaj ženu, to teraz neplatí. Za ich príchodom za „Veľkú mláku“ totiž stojí chlap. Rodený Bardejovčan Marek Skošník. Ten sa v jeden deň vybral na skusy do USA a ostal tam až doteraz. Aj teraz sa venuje hokejbalu a keď sa naskytla šanca pozvať kamarátov do tímu, hneď ju využil. „My sa poznáme už dlho,“ smeje sa Branislav Štefan. Kanonier Svidníka prijal spolu s ďalšími dvoma spoluhráčmi pozvánku na turnaj do Philadelphie, kde sa konal turnaj Nort American Ballhockey Championship. „Všetko sa „uvarilo“ asi pred štyrmi mesiacmi. Marek mi písal, že je taká šanca, že nám preplatia letenky a ubytovanie. Dlho som nad tým nerozmýšľal. V podstate išlo o otvorené majstrovstvá Severnej Ameriky. Boli tam totiž aj kanadské mužstvá, ale aj Bermudy. Bolo tam asi 69 mužstiev, nechýbali družstvá z Chicaga, Washingtonu, New Yorku, či Buffala," dodáva Branislav Štefan.

Spoluhráčom aj známy hudobný producent

Trojica extraligistov zo Svidníka sa dostala do tímu Los Angeles Barons, kde si okrem Skošníka a jedného Čecha zahrali čisto s americkými spoluhráčmi. „Zaujímavosťou je, že dvaja z nich sú reprezentanti USA do 18 rokov,“ podotýka Štefan, ktorého spoluhráčom bol aj známy hudobný producent Brian Howes. Ten je v USA známy tým, že produkoval albumy trebárs skupine Nickelback a v roku 2008 aj dostal Cenu Grammy. „Udivilo ma hlavne to, že má 54 rokov, no vyzeral možno na 32. Najskôr som si myslel, že ide o úplne jednoduchého chlapíka, no spozornel som, keď z vaku vytiahol tri hokejky, z ktorých jedna stála možno 300 dolárov. Brian je ťažký milionár, no vôbec nám to nedal pocítiť. Sedel s nami dokonca aj na pive, no nepil, keďže mal ráno prácu,“ smeje sa Branislav Štefan.

Domov s prestížnym ocenením

Družstvo Los Angeles Barons vôbec nebolo na turnaji do počtu. Začalo síce dvoma prehrami, no potom prešlo turnajom už bez zakopnutia a nakoniec sa stalo aj jeho víťazom v B – kategórii. „Mužstvá boli rozdelené podľa divízií od A po D, podľa čoho ich rozdelili neviem. Ale my sme hrali v divíziách A a B. Hrali sme tri zápasy, prvé dva sme prehrali. Preto bolo jasné, že pôjdeme do B-divízie. Tú sme nakoniec vyhrali, keď sme vo finále zdolali  tím z Pennsylvánie s názvom Pheonixville Graffix," prezrádza bývalý hokejista, dnes úspešný hokejbalista a florbalista. Ten zanechal na turnaji výrazný dojem, keďže sa domov vrátil s cenou MVP, teda najlepší hráč turnaja. „Turnaj u mňa osobne zanechal výborný dojem. Trošku sme to samozrejme spojili aj s výletom, pozreli sme si New York. Chceli sme ísť na nejaký zápas New Yorku Rangers, ten ale vtedy hral vonku. Čo sa týka ďalšej našej účasti tam, všetko je otvorené. Takýto turnaj sa odohrá aj budúci rok a nás opäť pozvali. Uvidíme teda, či sa nám tam podarí ísť. Nebol by som proti,“ smeje sa Branislav Štefan.

Zahrá si po pätnástich rokoch opäť na svetovom šampionáte?

Po návrate domov Štefan dlho bez svojho športu neostáva. V drese Svidníka ho totiž čaká štvrťfinálová séria play-off proti Skalici. Na Záhorí cez víkend prehral Lion v oboch zápasoch, doma teda bude cez víkend odvracať mečbaly. Okrem toho sa s juniormi Vranova ako tréner prebojoval taktiež do play-off. Séria so Zvolenom je po dvoch dueloch vyrovnaná, cez víkend sa sťahuje do Vranova nad Topľou. No a aby toho nebolo málo, stále je v hre aj o majstrovstvá sveta, ktoré sa odohrajú v košickej Steel aréne od 14. do 22. júna. „Vyzerá to pre mňa nádejne. Bol som na oboch zrazoch, hral som vo všetkých prípravných dueloch, takže možnosť, že si po pätnástich rokoch opäť zahrám na svetovom šampionáte je reálna,“ podotýka Štefan, ktorý naposledy v Martine získal v roku 2004 juniorský titul majstra sveta.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.04.2019 12:10:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.