files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Napravia si Michalovčania v sobotu chuť po pohárovom vypadnutí?

Druhý zápas s celkom bojujúcim o špicu fortunaligovej tabuľky absolvujú v priebehu tohto týždňa futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí potom, čo v stredu prehrali v odvetnom stretnutí semifinále Slovnaft Cupu s MŠK Žilina 0:2 a zostali tak pred bránami finále, nastúpia opäť doma, keď v sobotu o 17.00 hod. privítajú ďalšieho ašpiranta na pohárovú Európu FK DAC 1904 Dunajskú Stredu.

Michalovčanov pohárové sklamanie veľmi bolelo. V šatni dokonca nechýbali ani slzy. Zverenci trénera Antona Šoltisa totiž cítili obrovskú šancu na ďalší historický zápis. Po remíze 1:1 pod Dubňom ale doma nestačili na futbalovejších „Šošonov“. „Streda nebol náš deň. Sme všetci sklamaní...,“ rozhovoril sa so smútkom v očiach stredopoliar MFK Peter Kolesár. „V prvom polčase sme mali šance na to, aby sme otvorili skóre. V takýchto zápasoch ich ale musíte využiť. Nám sa to nepodarilo a preto sme vypadli. Ja osobne som z toho strašne sklamaný. Naším snom bolo dostať sa do finále, žiaľ, Žilina nás v druhom polčase potrestala za nevyužité šance a zaslúžene postúpila do finále,“ pokračoval Peter Kolesár.

Život ale ide ďalej a pokračuje aj po krutom michalovskom vypadnutí zo Slovenského pohára. Už v sobotu hostia „Šoltisovci“ na svojom trávniku ďalší popredný tím, FK DAC 1904 Dunajská Streda. „Na prehru so Žilinou musíme čím skôr zabudnúť. Čaká nás totiž liga, v ktorej to máme takisto rozbehnuté dobre. Opäť nás čaká ťažký súper. Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Dunajskú Stredu, ktorá tu rozhodne prehrať nepríde. My ale chceme stredajšou prehru odčiniť a ja verím, že sa nám to môže podariť,“ podotýka Peter Kolesár.

Zápas s tímom zo Žitného ostrova môže byť špecifickým pre hráčov na oboch stranách. Zatiaľ, čo michalovský dres obliekajú kmeňoví hráči FK DAC Dominik Špiriak či Danilo Beskorovajnij, v tíme z juhu Slovenska pôsobia Milan Šimčák a Martin Bednár, ktorí ešte v lanskej sezóne obliekali michalovský dres. „Samozrejme, že to pre nich môže byť špecifické. Aj preto očakávam dobrý zápas, v ktorom sa viacero z hráčov na oboch stranách bude chcieť vytiahnúť. Ako som povedal, my rozhodne pôjdeme s cieľom bodovať a odčiniť prehru so Žilinou,“ zdôrazňuje Peter Kolesár. Na jeseň sa už favorita Michalovčanom podarilo raz zaskočiť. V domácom zápase totiž gólmi Turíka a práve Kolesára otočili v druhom dejstve výsledok na svoju stranu a vyhrali 2:1. „Pamätám si na ten zápas dosť dobre. Aj toto víťazstvo nás nakoplo k sérii, po ktorej sme sa dostali do prvej šestky. Už sme ich raz zdolali, verím, že sa nám to môže podariť opäť. Po strede sme sklamaní, verím, že po sobote to bude opačne,“ dodáva na záver Peter Kolesár.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.04.2019 11:29:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.