files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania opäť gólovo naprázdno. Šoltis: Futbal nám ukazuje horšiu tvár

V priebehu štyroch dní sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce dvakrát predstavili na svojom vlastnom štadióne. V oboch prípadoch privítali tímy, ktoré okupujú prvú trojku a oba zápasy boli dosť podobne. Tak v pohárovom súboji proti Žiline, ako aj v ligovom s Dunajskou Stredou, boli favoritovi v prvom polčase viac ako vyrovnaným súperom, v oboch mali viac gólových šancí, no v oboch prípadoch zlyhali v koncovke, za čo ich skúsený protivník v druhom dejstve potrestal. Okrem rovnakých prehier 0:2 teda mali zápasy veľa spoločného.

Zatiaľ, čo na konci jesennej časti a na začiatku jari kráčali Michalovčania od jedného úspechu k druhému, teraz sa im šťastena otočila. „Futbal nám ukazuje horšiu tvár,“ podotýka tréner Anton Šoltis, ktorého zverenci už v troch zápasoch v rade neskórovali. „Opäť sme pritom, čo nás už viackrát trápilo. Zlyhávame v koncovke. Boli už aj fázy, kedy sme sa o koncovke nebavili, teraz ale prišli opäť časy na ňu. Predtým sme šance premieňali. Možno aj so šťastím, no aj to patrí k futbalu. Ja verím, že sa to zlomí opäť v náš prospech. Neverím, že chlapci zabudli dávať góly, len nám chýba trošku šťastia. Dúfam, že sa nám to vrátiť opäť o týždeň v domácom zápase so Žilinou,“ pokračuje Anton Šoltis, ktorý oproti strede urobil v základnej zostave až sedem zmien. „Súviselo to s fyzickosťou súpera. Dunajská Streda hrá fyzický futbal a my sme mali v nohách ťažký stredajší zápas. Nebolo to z našej strany zlé. Potrebujeme ale hrať celý zápas, nie len prvý polčas.“

Práve v prvom polčase mohli Zemplínčania dostať zápas na svoju stranu. Dvakrát po strelách ich kapitána Igora Žofčáka hostí zachránila žrď, brankár Jedlička sa vyznamenal aj pri pokuse Kountiriotisa, ktorého dobre mierený projektil vytlačil na rohový kop. „Keby sme premenili aspoň dve šance zo štyroch, zápas sa vyvíja úplne inak. Zase ale prichádzame k slovku keby... V nohách sme mali ťažký stredajší duel so Žilinou. Aj tam nám chýbalo šťastie. Súper skóroval krátko po začiatku druhého polčasu a dostal sa na koňa. Teraz sme dostali nešťastný gól po teči od múru. Chceli sme zvýšiť úsilie, no inkasovaný gól nás poznačil. Už sme si ďalšie šance nevypracovali. V ďalších zápasoch musíme hrať tak ako v prvom polčase,“ skonštatoval michalovský lodivod.

Jeho zverenci zaknihovali štvrtú porážku v rade a v lige doma prehrali po desiatich dueloch. „Ako som povedal, znova máme smolu. Futbal nám ukazuje horšiu tvár. Ja verím, že sa to všetko obráti na dobré v ďalších zápasoch. Potrebujeme sa chytiť,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.04.2019 12:19:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.