files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Súperom vo finále Prešov? Prečo nie, smeje sa Fiľková - Trehubová

Hádzanárky Iuventy Michalovce potvrdili pozíciu favorita. V úvodných dvoch semifinálových súbojoch play-off nedali šancu Bánovciam nad Bebravou, ktoré zdolali 41:25 a 46:22, a v sérii tak vedú 2:0 na zápasy. V sobotu si teda do Bánoviec pôjdu po finálový mečbal a keď ho premenia, po jedenástykrát v rade si zahrajú v národnom finále, v ktorom chýbali naposledy v sezóne 2007/2008.

Pravdu povediac, nič iné ako dve víťazstvá sa v súboji najlepšieho celku MOL ligu a tímu uzatvárajúceho tabuľku nečakali. „Bánovce sú slabším súperom. Berieme to ako prípravu na finále. Niečo sme si vyskúšali. Na druhej strane, dosť ťažko sa hrá proti takýmto tímom. Je to všetko aj v hlavách. Nakoniec sme dosiahli dve víťazstvá a to je najdôležitejšie,“ zdôraznila po dvojzápase pravá spojka Iuventy Michalovce Tatiana Fiľková – Trehubová. Aj napriek dvom víťazstvám spokojný celkom nebol ani tréner Peter Hatalčík. „Kto nehral hádzanú, alebo nešportoval, nevie na to odpovedať,“ podotýka Hatalčík a následne dodáva. „Každý ide do zápasu s tým, že to nepodcení, no v hlavách stále je, že Bánovce sú slabším súperom. Semifinálovú sériu musíme brať ako prípravu na finále. V sobotu pôjdeme za svojím cieľom ukončiť sériu v najskoršom možnom čase.“

Silu súpera si uvedomujú a rešpektujú aj na druhej strane. „Čo sa týka ambícii, v semifinálovej sérii proti Iuventy ich veľké nemáme,“ podotýka Zuzana Hollá, bývalá hráčka Michaloviec, ktorá momentálne oblieka dres najslabšieho celku MOL ligy. „Chceli sme to odohrať bez zranení a teraz sme v takom stave, že sme to odohrali aspoň v takom stave, aký je. Kvalita sa rozhodne prejavila. Porovnávať ale družstvá, ktoré trénujú možno osemkrát za týždeň s tými, čo trénujú dvakrát, sa nedá. My sme na Iuventu rozhodne nemali. V sobotu to bolo z našej strany ešte celkom fajn. V nedeľu sme už ale hrali bez emócii, čo sa prejavilo na výsledku,“ pravdivo zhodnotila dvojzápas Zuzana Hollá.

Bývalá slovenská reprezentantka veľké oči nemá ani pred tretím súbojom hraným v sobotu v Bánovciach. „Prehnané ambície nemáme, asi všetci vieme, ako to dopadne... Keby kvalita kádra, či zabezpečenie, sa nemalo nikde ukazovať, nemalo by to pre Iuventu zmysel. Vieme teda, ako to asi dopadne. My sa budeme sústrediť na seba. Určite sa ich pokúsime potrápiť čo najviac,“ dodáva na záver Zuzana Hollá.

Podľa očakávania tak Michalovčanky budú v sobotu v Bánovciach premieňať finálový mečbal, ktorý zrejme aj premenia. Čo sa týka ich súpera vo finále, druhá semifinálová séria sa zdá byť dramatickejšou. Šaľa v prvom zápase s Prešovom potvrdila víťazstvom 35:21 pozíciu papierového favorita. V druhom ale prehrala 25:26 a séria sa tak sťahuje na Šariš za vyrovnaného stavu. „Všetkých nás to trochu prekvapilo. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej a kto bude našim potencionálnym súperom vo finále,“ podotýka Fiľková – Trehubová, ktorá by nebola proti, keby to bol tentoraz Prešov. „Keby sme náhodou získali titul v Prešove, cesta naspäť by nebola dlhá ako zo Šale a oslavy by mohli vypuknúť až v Michalovciach.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.04.2019 14:16:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.