files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretiu porážku 1:2 nedopustili, s remízou sú spokojní

Keď sa začínal nadstavený čas súboja siedmeho kola najvyššej Fortuna ligy nadstavby o titul medzi ŠKF iClinic Sereď a MFK Zemplín Michalovce zdalo sa, že Zemplínčania prehrajú v Nitre, kde má Sereď prechodný domov, do tretice 1:2. Všetko ale zmenila 92. minúta, keď sa lopta odrazila k striedajúcemu Jurijovi Zacharkivovi a ten vyrovnal na pre Michalovčanov šťastných 2:2. Šťastných preto, že lepším tímom boli „domáci“, ktorí navyše hrali viac ako dvadsať minút presilovku o jedného hráča. Túžbou a zvýšeným úsilím sa ale priklonilo tentoraz na ich stranu šťastie.

Michalovčania nemali najideálnejší štart do oboch polčasov. V tom prvom inkasovali hneď v 67. sekunde z kopačky kanoniera Miloša Lačného. „Toto by sa nám stávať nemalo. Absolútne zle sme riešili danú situáciu. Neviem, či sme boli hlavami ešte v šatni. Chýbala nám koncentrácia. Súper sa tak veľmi ľahko dostal do vedenia,“ rozhovoril sa tréner Anton Šoltis. Jeho zverenci sa vrátili do zápasu. Peter Kolesár po štvrťhodine vyrovnal a prvé dejstvo sa skončilo remízou. Hosťom ale nevyšiel ani úvod druhého polčasu. Hneď v jeho začiatku mohli inkasovať opäť, Sus však prekopol z päťky bránu, v 55. minúte už ale išla Sereď po presnej strele Baéza do vedenia. „Góly väčšinou padajú po chybách a my sme ich urobili pred inkasovaním dosť veľa. Viac ma mrzí prvý gól, ktorý sa dostali hneď v úvode. My sme potom išli do určitého rizika, súper mal dve, či tri možnosti, po ktorých mohol rozhodnúť. Nakoniec sa nám podarilo šťastne vyrovnať a vzhľadom na priebeh zápasu sme s bodom spokojní,“ pokračoval Anton Šoltis.

Priebeh hlavne druhého polčasu Michalovčanom vôbec neprial. Nielenže sa Sereď dostala do vedenia, ale v 67. minúte videl druhú žltú kartu Casado a Zemplínčania tak dohrávali oslabení. O to viac teší, že sa im podarilo v nadstavenom čase zrovnať. Trénera Šoltisa mrzí vylúčenie Casada, ako aj zranenia Danka s Rotom. „Hralo sa dosť tvrdo. Doplatili sme na to zraneniami. Danko musel byť striedaný, Rota dohral s rozbitým nosom, keď dostal úder lakťom. Trošku sa mi zdalo, že rozhodca mal iný meter na zákroky oboch tímov... Následne sme na to doplatili zbytočným vylúčením Casada. Ešte raz, vzhľadom na priebeh zápasu sme s bodom spokojní,“ dodáva ešte k zápasu michalovský lodivod.

Jurij Zacharkiv vyrovnal v nadstavenom čase a proti Seredi zaknihoval už druhý tohtosezónny gól

Debut v michalovskom drese absolvovala v Nitre dvojica hráčov. Celý duel odohrali ľavý obranca, Venezuelčan s talianskym pasom Alejandro Mitrano a slovinský stredný záložník Til Mavretič. „Spokojnejší sme s Mavretičom. Je vidno, že loptu vie zobrať pod seba. Pokiaľ vládal, tak to bolo v poriadku. Určite je tam čo zlepšovať, no na to, že to bol jeho prvý zápas za nás to bolo v poriadku. Mitrano mal problémy, čo sa týka priestorového videnia. Určite však ešte dostane šancu. Práve teraz máme priestor na to, aby sme si všetko odskúšali a aby sme sa rozhodli, či u nás v lete ostanú, alebo sa s nimi rozlúčime,“ podotýka k výkonom dvoch nových hráčov michalovský lodivod.

Najvýchodnejší fortunaligista si vyrovnaním v nadstavenom čase výrazne pomohol. Odrazil totiž nápor Sereďanov a na piatom mieste má pred nimi naďalej štvorbodový náskok. „Je naším cieľom minimálne si udržať túto priečku,“ hovorí pred zostávajúcimi troma zápasmi Anton Šoltis, ktorý chcel pred začiatkom nadstavby naháňať aj štvrtú priečku. Na tú momentálne Michalovčania strácajú osem bodov, navyše Ružomberok má zápas k dobru. „Štvrté miesto je pred nami momentálne dosť ďaleko. Vo zvyšných troch zápasoch, v ktorých privítame práve Ružomberok, majstra zo Slovana Bratislava a pocestujeme do Dunajskej Stredy určite nenastúpime v porazeneckej nálade. Chceme si to ešte užiť a získať nejaké body. Do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať. Dúfam, že si cestu na štadión nájde aj fanúšik. Na posledný zápas so Žilinou totiž veľa divákov neprišlo. Neviem, či boli z našej častej konfrontácie s týmto súperom diváci unavení, takýto zápas by si ale zaslúžil väčšiu kulisu. Teraz privítame ďalších atraktívnych súperov, takže verím, že tie návštevy budú vyššie,“ poznamenáva Anton Šoltis.

Anton Šoltis bol s remízou 2:2 spokojný

Michalovčania majú pred poslednými dvoma domácimi zápasmi o motiváciu postarané. Privítajú totiž Ružomberok a Slovan Bratislava, teda súperov, ktorých v najvyššej súťaži ešte neporazili. „Sú to tímy, ktoré sme ešte neporazili a máme motiváciu tak urobiť v zostávajúcich týždňoch. So Slovanom sme dokonca ešte ani nebodovali. Urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo. Teraz sa sústredíme na budúcu sobotu a na Ružomberok, potom príde na rad Slovan,“ uzatvára debatu Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.05.2019 12:42:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.