files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoltisa semifinálové vypadnutie mrzí stále, do konca sezóny chce proti favoritom bodovať

Už je to týždeň, čo v Nitre vyvrcholil jubilejný päťdesiaty ročník Slovenského pohára vo futbale, či po novom Slovnaft Cupu. Veľkú šancu zahrať si pod Zoborom mali aj hráči MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejší fortunaligista sa po dvoch rokoch znova dostal do semifinále. V ňom narazil na Žilinu. Nádej Michalovčanom dala remíza 1:1 pod Dubňom, po domácej prehre 0:2 sa ale rýchlo rozpŕchla. V Nitre si teda zahrala Žilina, ktorá podľahla Trnave 3:4 na pokutové kopy. „Bílich andelov“ tak nakoniec nemusela mrzieť strata trojgólového náskoku, keď na začiatku druhého dejstva viedli 3:0.

„Čo sa týka samotného zápasu, myslím, že bol dôstojným vyvrcholením Slovnaft Cupu,“ podotýka pre náš portál tréner Zemplínčanov Anton Šoltis. V súčasnosti služobne najstaršieho trénera vo Fortuna lige semifinálové vypadnutie škrie stále. „Koho by to nemrzelo. Boli sme veľmi blízko k finále. Súper ale v odvete vyhral zaslúžene. Bol efektívnejší ako my,“ dodal Šoltis.

Michalovčania sa už plne sústredia na náročný záver sezóny. V nadstavbovej skupine o titul im patrí piate miesto, ktoré si chcú udržať. „Naším cieľom pred začiatkom nadstavby bolo ponaháňať aj štvrtú priečku, tá už je ale pasé. Udržať si chceme aspoň piate miesto, na ktorom máme náskok štyroch bodov pred Sereďou,“ zdôrazňuje Šoltis. Jeho zverenci vo zvyšných troch kolách privítajú túto sobotu o 17.00 hod. Ružomberok, budúcu sobotu v rovnakom čase Slovan Bratislava a v poslednom kole pocestujú k už s istotou striebornej Dunajskej Strede. „Sú to všetko silní protivníci. My ale do každého zápasu pôjdeme s cieľom bodovať. Hlavne sa to týka domácich duelov s Ružomberkom a Slovanom. Tých sme zatiaľ ako jediných v lige neporazili, takže máme o motiváciu postarané,“ uzatvára debatu michalovský kormidelník.

Peter Brendza (foto: Róbert Andrejov)



Uverejnené: 08.05.2019 14:20:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.