files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novinky v mestskom zastupiteľstve

 

Minulý utorok sa konalo zasadnutie 23. mestského zastupiteľstva v Michalovciach. Išlo o predposledné stretnutie tohto zloženia mestských poslancov pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami. Iné ako ostatné bolo aj v tom, že na ňom zložil sľub nový poslanec MUDr. Anton Rudáš.


Nový poslanec

 

24. augusta sa opäť zišli mestskí poslanci a zástupcovia organizácií, aby spoločne prerokovali a následne odsúhlasili jednotlivé body. Hneď v úvode predniesol sľub nový poslanec mestského zastupiteľstva, MUDr. Anton Rudáš. Ako náhradník nastúpil na miesto Jána Berdyho z volebného obvodu č.2 - Východ, ktorý sa 25. júna 2010 vzdal tohto poslaneckého mandátu z dôvodu zmeny trvalého bydliska. Hneď po tomto slávnostnom akte zasadol nový poslanec na svoje miesto a aktívne sa zapojil do rokovania.


 

Nový kronikár

 

Postupne sa prerokovala a schválila správa k rozpočtu za prvý polrok 2010, návrhy na mestské ocenenia, na cenu primátora a na cenu KSK. Poslanci prijali návrh na zvolanie verejných zhromaždení obyvateľov a rozhodli aj o novom kronikárovi mesta Michalovce, ktorým sa stal Dr. Martin Molnár.

 

Úprava ŠVP

 

Medzi aktuálne návrhy patrila aj úprava školského vzdelávacieho programu na VIII. ZŠ P. Horova a IV. ZŠ na Komenského ul. . Na IV. ZŠ išlo o posilnenie vyučovania anglického jazyka a na VIII. ZŠ ide o posilnenie športu v 5. ročníku, kde by sa mala vytvoriť jedna trieda so zameraním na basketbal, hádzanú a volejbal, podľa záujmu žiakov. Prítomní na schvaľovaní boli aj riaditelia týchto škôl Mgr. Pavolko a Mgr. Činčár, ktorým primátor Viliam Záhorčák mohol tak osobne popriať: „Páni riaditelia, nič vám nebráni, aby ste tieto ŠVP začali aj v praxi vykonávať. Želám vám, keďže sme na sklonku školského roka, aby bol pre vás a pre vaše školy vydarený.

                          Veronika Kmecová



Uverejnené: 31.08.2010 10:59:20 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.