files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v príprave aj s Petrom Boltunom, novým asistentom zrejme Peter Bartoš

V pondelok 13. mája začali s prípravou na novú sezónu hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Nováčik najvyššej Tipsport ligy začal s prípravou na suchu zväčša iba s tými hráčmi, čo si postup vybojovali. Tých doplnili niekoľkí hráči z mládeže. Novicmi sú zatiaľ iba odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun, ktorý lanskú sezónu vynechal pre zranenie kolena a mládežnícky reprezentant Alexander Zekucia, ktorý naposledy hral v Spišskej Novej Vsi. Michalovčania sa na suchu v prvej fáze budú pripravovať až do konca júna, kedy sa rozídu na krátke dovolenky.

O dovolenke

Michalovskí hokejisti sa po úspešnej baráži so Žilinou a následných príjemných povinnostiach rozišli na očakávané dovolenky. „Nepovedal by som, že dovolenka bola krátka. Trošku sme si oddýchli. Ja osobne som chodieval do Michaloviec každý týždeň. Riešili sme totiž viaceré organizačné veci,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý pokračuje pri kormidle michalovskej Dukly Ingema aj v jej premiérovej sezóne v najvyššej súťaži.

O prvej fáze prípravy

Nováčik najvyššej súťaže sa v prvej fáze bude pripravovať v domácich podmienkach. Prvá fáza bude trvať šesť týždňov. „Pôjde o klasickú letnú prípravu. Venovať sa budeme rýchlosti, sile a vytrvalosti. Trénovať budeme dvojfázovo. Ráno budeme prevažne v posilňovni, poobede využijeme tunajšie terény, či ihriská. Takto to pôjde až do 28. júna, kedy sa rozídeme na dovolenku. Druhá fáza letnej prípravy začne v pondelok 15. júla,“ podotýka Miroslav Chudý.   

O kádri

Samozrejme, fanúšikov najviac zaujíma zloženie kádra. Ten sa oproti minulej sezóne výraznejšie nezmenil. V Dukle nebude pokračovať dvojica Rusov Bojko s Dvurečenským, ale ani obranca Valečko, či útočníci Cútt s Gavrikom. Hosťovanie skončilo ďalšiemu zadákovi Košeckému. Prvú fázu prípravy vynechajú aj kapitán Marek Kolba, Marek Mašlonka, Mário Róth a brankári Trenčan s Tkačikom. Daniel Hančák je po operácii achilovky, takže bude trénovať taktiež iba individuálne. Novicmi v kádri sú akurát obranca Alexander Zekucia so Spišskej Novej Vsi a útočník Peter Boltun. Odchovanec michalovského hokeja lanskú sezónu vynechal pre zranenia kolena, predtým úspešne päť sezón brázdil extraligové ľady. „Prvých šesť týždňov budeme trénovať v tomto zložení, ako sme teraz. Čo sa týka skúsených hráčov, tí sa pripravovať s nami nemusia, sami vedia, čo a ako majú trénovať. Som rád, že s nami začína aj päť mladíkov z juniorky či dorastu,“ poznamenal michalovský lodivod. Samzorejme, v Dukle sa obzerajú aj po vhodných posilách. "Všetko je  v štádiu riešenia. Po podpísaní zmlúv budeme verejnosť informovať," konštatuje prezident Dukly Martin Burinský.  

O novom asistentovi

Ako bolo avizované, postupom do najvyššej súťaže sa rozšíri aj realizačný tím. Novým asistentom by mal byť Peter Bartoš, ktorý túto funkciu doteraz zastával v Košiciach. „Ešte nie je zmluva podpísaná, ale sme v závere rokovania s ním. Konkrétna dohoda by mala padnúť budúci týždeň, kedy by sa mal k nám pripojiť,“ podotýka Martin Burinský, prezident HK Dukla Ingema. Tréner Miroslav Chudý k novému asistentovi dodáva. „Poznáme sa dlhšie. Sám som si ho vybral, pretože ho poznám ako spoluhráča, aj ako trénera. Ozval sa nám, že je voľný a keďže poznám jeho vlastnosti, chcel som ho do realizačného tímu. Keďže má študijné povinnosti, pripojí sa k nám až od budúceho týždňa.“ Bartoš tak zrejme bude zastávať funkciu asistenta spoločne s Richardom Šechným. Na pozícii kustóda ostáva Ján Bajko, masérom bude aj v sezóne 2019/2020 Marek Jenčík.

Začali prípravu
Tomáš Tkačik, Daniel Hančák (po operácii achilovky), Ladislav Hopkovič, Martin Bdžoch, Damián Novický, Radoslav Mesaroš, Igor Safaralejev, Jakub Linet, Tomáš Banovský, Matej Giľák, Lukáš Toma, Samuel Chalupa, Lukáš Hamráček, Peter Boltun, Alexander Zekucia (Spišská Nová Ves), Adam Stripai, Lukáš Lačný, Dávid Hajnik, Jakub Ragan, Matej Farkaš (všetci z HK Mládež)

Peter Brendza



Uverejnené: 13.05.2019 15:45:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.