files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zekucia chce rozšíriť rady Spišiakov v Dukle: Extraliga je obrovská výzva

Odchovancom spišskonovoveského hokeja v Michalovciach ruže kvitnú. Z prvoligového titulu a následneho úspechu v baráži sa radovala až pätica rodákov z tejto niekdajšej hokejovej bašty. Zadákov Daniela Hančáka, Tomáša Valečka, Martina Bdžocha dopĺňali útočníci Lukáš Hamráček a Matej Giľák. Zdá sa, že sa nič nezmení ani v historickej extraligovej sezóne Dukly. Do prípravy sa totiž zapojila štvorica Hančák, Bdžoch, Hamráček a Giľák. Chýba iba Valečko, ktorého nahradil mladík Alexander Zekucia. Ten sa chce pobiť o miesto v tipsportligovom tíme.

Slovenský mládežnícky reprezentantačný obránca strávil posledné dve sezóny striedavo v materskej Spišskej Novej Vsi a juniorke Trenčína. V oboch prípadoch sa v ich závere tešil z juniorského titulu majstra Slovenska a oželel tak súboje v play-off prvej ligy. „Sezóna v Spišskej Novej Vsi nebola ideálna. Keď prišla možnosť z Trenčína niečo viac dokázať, vôbec som neváhal. Bola šanca hrať o titul, tak som ju chcel využiť. Pocity byť dvojnásobným majstrom Slovenska sú fantastické,“ zdôrazňuje devätnásťročný zadák, ktorý v lanskej sezóne v drese prvoligovej Spišskej Novej Vsi stihol pred januárovým odchodom odohrať 43 zápasov, v ktorých zaknihoval 14 bodov za šesť gólov a osem asistencií a zahral si aj v michalovskom Zápase hviezd.

Michalovskí Spišiaci počas Zápasu hviezd St. Nicolaus I. ligy: Zekucia, Bdžoch, Hančák, Giľák a Hamráček (foto pb)

Dvojnásobný juniorský majster Slovenska netají, že ho do Michaloviec okrem ambícii zahrať si v najvyššej súťaži privial aj fakt, že sú tu viacerí jeho rodáci. „Určite! Okrem toho, že je to východ Slovenska a mám to relatívne blízko zavážilo aj to, že sú tu Dano Hančák, Matej Giľák, „Džiordži“ Bdžoch či Hamro. Samozrejme, dôležitý aspekt bol aj ten, že Michalovce postúpili do Extraligy a tú si v budúcej sezóne rozhodne chcem zahrať. Je to pre mňa obrovská výzva,“ podotýka Zekucia, ktorý si vlani zahral proti Dukle a podľa jeho slov do najvyššej súťaže postúpila zaslúžene. „Dva roky po sebe Michalovce dokazovali, že patria vyššie. Čo si pamätám z minulej sezóny, ani jeden zápas s nimi sme nedokázali vyhrať. Dukla si hrala svoju súťaž a zaslúžene vyhrala celú ligu, a myslím si, že zaslúžene postúpila do Extraligy.“

Devätnásťročný mladík verí, že dostane šancu podobne sa posunúť vyššie. V prvej lige už viac hrať nechce, chce sa presadiť v najvyššej súťaži a Michalovce sú teda pre neho správnou adresou. „Urobím všetko preto, aby som si vybojoval miesto v tíme! Tréneri mi dali šancu a ja ju chcem využiť. Ak by som v tíme ostal až do začiatku ligy, budem veľmi rád,“ zdôrazňuje Alexander Zekucia. Ten sa ponuke začať prípravu u nováčika najvyššej súťaže potešil. „Áno a urobím všetko preto, aby som tu aj ostal. Viem, že počas leta určite dôjde k selekcii kádra a určite tu všetci, čo sme začali prípravu, neostaneme. Ja za seba môžem povedať, že som ochotný urobiť všetko preto, aby som tu ostal do septembra. Ako som totiž povedal, Extraliga je pre mňa obrovská výzva. Zahral som si ju v juniorke s Trenčínom a teraz si chcem zahrať aj mužskú najvyššiu súťaž,“ pokračuje Zekucia.

Alexander Zekucia je slovenským mládežníckym reprezentantom (foto archív a.z.)

Rodák zo Spišskej Novej Vsi si vlani zahral aj na majstrovstvách sveta do osemnásť rokov. Ako je známe, „osemnástka“ tohto roku turnaj nezvládla a vypadla. Čo hovorí na jej výsledky? „Mrzí ma to, pretože som v tíme mal niekoľko kamarátov ešte z vlaňajšieho šampionátu. Myslím, že problémov tam bolo viac. Nebolo to iba v hráčoch. Neviem, čo sa tam stalo. Možno hráči neboli dobre nastavení, čo my sme pred rokom boli. Čo si pamätám, v príprave sme skoro všetko prehrali, no pred šampionátom sme sa zomkli. Vypadnutie si podľa mňa Slovensko nezaslúžilo, no možno to bude na niečo dobré. Možno sa už niečo zmení...,“ dodáva na záver Alexander Zekucia.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.05.2019 10:12:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.