files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v domácej derniére remizoval s majstrom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v deviatom kole nadstavbovej skupiny o titul najvyššej Fortuna ligy na domácej pôde s už istým majstrom ŠK Slovan Bratislava 3:3. Michalovčania viedli po pol hodine hry 2:0, krátko po začiatku druhého polčasu ale bolo vyrovnané. Jozef Šimon Turík síce strhol vedenie opäť na ich stranu, v 76. minúte sa ale o vyrovnanie svojím druhým gólom v zápase postaral kanonier Andraž Šporar. Zverenci trénera Antona Šoltisa ukončia sezónu nastávajúci piatok, kedy sa v poslednom kole predstavia na ihrisku druhej Dunajskej Stredy.

Trénerovi Antonovi Šoltisovi v domácej rozlúčke so sezónou kvôli tretom, zraneniam či chorobám chýbalo až sedem hráčov základnej zostavy, na výkone MFK sa to ale neprejavilo. Lepšie začal majster, ktorý nastúpil aj s o historický rekord bojujúcim kanonierom Andražom Šporarom. Golman Bieszczad, ktorý nahradil chorého Kiru, výborne zasiahol v piatej minúte pri strele Hollmana a vyznamenal sa aj o desať minút neskôr, keď vyškriabal projektil Rabia na žrď a následný rohový kop. Po uplynutí štvrťhodiny sa osmelili aj domáci. Najskôr brankár Šulla vyrazil presnú strelu Kountouriotisa, v 25. minúte už ale kapituloval. Turík poslal krásny center a z hranice pokutového územia Casado prehlavičkoval vybiehajúceho Šullu 1:0. O tri minúty neskôr fauloval v pokutovom území Kountouriotisa Bajrič a hlavný arbiter Dohál ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Diarra – 2:0. Majster sa ale nevzdával. Hrozil najmä kanonierom Šporarom. Toho najskôr v 39. minúte vychytal opäť Bieszczad, o minútu neskôr ale slovinský útočník ďalší súboj s michalovským brankárom vyhral a znížil na 1:2.

Aj do druhého polčasu mal lepší štart novopečený majster a teraz už gólovo udrel. Šporar síce ešte presne nemieril, v 61. minúte ale po rýchlej kontre a centri z pravej strany dorazil loptu do siete Dražič – 2:2. Michalovčania sa predsa len opäť dostali do vedenia. V 69. minúte Tounkara krásne našiel kapitána Turíka a ten nechytateľne skóroval. Domáci ale historické víťazstvo neudržali. V 76. minúte sa totiž o vyrovnanie postaral najlepší strelec ligy Andraž Šporar, ktorý sa tak priblížil k rekordérovi Róbertovi Semeníkovi na jeden gól. V samom závere mohli strhnúť vedenia na svoju stranu obaja, góle ale nepadol, a tak sa zrodila vzhľadom na priebeh duelu zaslúžená remíza.

MFK Zemplín Michalovce - Slovan Bratislava 3:3 (2:1)
Góly: 25. Casado, 28. Diarra (z 11 m), 68. Turík - 40. Šporar, 62. Bajrič, 76. Šporar.
Žlté karty: Vojtko, Kolesár - Suchockij.
Rozhodovali: Dohál Benko, Weiss.
Divákov: 1186.
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár, Špiriak, Grič, Vojtko - Turík - Diarra, Casado (86. Mavretič), P. Kolesár, Kountouriotis (64. Trusa) - Tounkara (70. Sulley).
ŠK SLOVAN: Šula - Apau, Guzmics, Bajrič, Suchockij - Ljubičič, Rabiu (19. Nono, 73. Ratao) - Čavrič, Holman, Dražič - Šporar.



Uverejnené: 18.05.2019 19:58:16
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.