files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Hatalčík v Iuvente končí: Pokračovať ďalej by som nemohol...

Prišiel, videl, zvíťazil a odíde. Ani zisk troch trofejí mu nezabezpečil miesto na trénerskej stoličke pre ďalšiu sezónu. Peter Hatalčík Iuventu Michalovce v novej sezóne nepovedie. Tréner, ktorý získal v tejto sezóne triple, teda vyhral slovenský titul, Slovenský pohár, ako aj nadnárodnú MOL ligu, po roku na lavičke Iuventy končí.

„Ponuku na predĺženie kontraktu som nedostal. Ďalej by som ale nemohol pokračovať, keďže v klube je jedna osoba, s ktorou si neviem predstaviť ďalšiu spoluprácu. Nič sa ale nedeje, Iuventa bude pokračovať podľa mňa v úspešných sezónach, no už s novým trénerom,“ poznamenal 65-ročný Peter Hatalčík, ktorý sa v najbližších dňoch do ďalšej trénerskej roboty nehrnie. „Čo sa týka trénerského života, nikdy nehovor nikdy. No môj osobný život teraz bude patriť rodine. Chcem sa venovať vnúčatám, chatárčeniu a koníčkom. Na Michalovce rozhodne nezabudnem. Bola to pre mňa úspešná a obohacujúca kapitola. Zažil som krásnu sezónu s dievčatami, ktoré boli ochotné pracovať. Som veľmi rád, že som dostal šancu v Michalovciach začínať hráčsku kariéru a možno aj skončiť tú trénerskú,“ dodáva k svojmu účinkovaniu v Michalovciach Peter Hatalčík.

Odchádza s pocitom naplnenia cieľov

Peter Hatalčík prichádzal do Michaloviec vlani v lete po sezóne, ktorá ukončila štvorročné Česko-slovenské kraľovanie Iuventy. Za jeho pôsobenia sa Michalovčanky vrátili na výslnie MOL ligy. Hatalčík si okrem toho cení ešte jednu vec. „Som veľmi rád, že sme to dosiahli aj s mladými hráčkami, ktoré dostali veľmi veľa priestoru na palubovke. Práve o tom som hovoril s pánom Mačugom pred svojim príchodom sem. Cieľom bola stabilizácia kádra a výraznejší priestor pre mladé hráčky. Nebola to iba fráza, mladé hráčky reálne hrávali. Je vidno výrazný výkonnostný rast u Holejovej, Trúnkovej a Bajčiovej. Sezónu ako takú hodnotím kladne. V lete sme mali dosť problémov so skladaním kádra. Robili sme to za pochodu. To, že sme ju zakončili takým dominantným spôsobom je pre mňa veľmi potešujúce,“ konštatuje Peter Hatalčík, ktorého teší, že svoju misiu pri ženskej hádzanej úspešne zakončil vo svojom rodnom meste. „Mrzí ma akurát jedna prehra v Moste. Pôvodne som chcel, aby sme to zakončili bez porážky. Už som to dvakrát so svojim tímom dokázal v Prešove. V Moste sme ale nemali svoj deň.“

Nástupca zatiaľ neznámy

Nového lodivoda Iuventa nateraz nenašla. Súvisí to aj so situáciou možného odchodu generálneho partnera z klubu. „V súčasnosti sme dostali od zväzu možnosť predĺženia podania prihlášok mládežníckych tímov do súťaži o jeden týždeň a takisto predĺženie podania prihlášky do MOL ligy. Do európskeho pohára sa môžeme prihlásiť do polovice júna. Na ďalšiu sezónu máme nachystané viaceré veci, čo sa týka kádra, realizačného tímu, či prípravy. To sa odkladať nedá. Bez toho, aby sme sa v jednaniach s mestom posunuli ďalej ich ale nemôžeme realizovať. Musíme sa v tomto smere pohnúť. Keď sa tak stane, pohneme sa aj vo veciach nasledujúcej sezóny. Týka sa to aj hlavného trénera,“ podotýka pre náš portál športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jan Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.05.2019 13:46:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.