files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Safaralejevovi smutno za krajanmi nie je: Sme tu výborná partia

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce už druhý týždeň zarezávajú v príprave na historickú extraligovú sezónu. Do prvej fázy prípravy sa nezapojili niekoľkí hráči, ktorí vybojovali najskôr prvoligové zlato a potom vytúženú najvyššiu súťaž. Ide aj o trojicu legionárov, Ukrajinca Gavrika a Rusom Dvurečenského s Bojkom. Práve táto trojica vytvorila „ruskú úderku“ spolu s ďalším Rusom Igorom Safaralejevom. Ten teraz ostal pri Laborci z legionárov sám.

„Chlapci mi chýbajú, no smutno mi rozhodne nie je. Ostali tu viacerí chalani z kádra, ktorý sme mali minulý rok. Sme tu výborná partia,“ odpovedá nateraz jediný legionár v príprave michalovskej Dukly. Safaralejevovi vyšla minulá sezóna parádne. V základnej časti patril medzi ofenzívnych lídrov Dukly. V 43 zápasoch zaznamenal 53 bodov, v play-off pridal v dvanástich zápasoch ďalších osem. „Určite, že som bol so sezónou nadmieru spokojný. Splnili sme všetky ciele, ktoré nám dalo vedenie a aj mne osobne sa darilo. Svoj príchod do Michaloviec rozhodne neľutujem,“ pokračuje 24-ročný čiperný kridelník.

Pre rodáka z Salekhardu bol triumf v prvej lige vôbec prvým titulom v kariére. „Užil som si ho nadmieru. Samozrejme, oslavy boli krátke, pretože hneď na to nás čakala baráž o najvyššiu súťaž. Až potom mohli prepuknúť tie pravé oslavy,“ smeje sa ruský útočník, s ktorým v Dukle počítajú aj v historickej extraligovej sezóne. „Urobím všetko preto, aby som sa v tíme udržal. Bude to pre mňa prvá sezóna v najvyššej súťaži a chcem ukázať, že na to mám, aby som ju hral,“ podotýka Safaralejev, pre ktorého sú Michalovce prvým zahraničným angažmánom. Doteraz totiž hral iba v ruských súťažiach. „Pred rokom som sem prišiel s malou dušičkou. Chcel som sa presadiť v príprave do mužstva, čo sa mi podarilo. Teraz to bude niečo podobné. Všetci, čo sme tu bojujeme o miesto v extraligovom tíme. Zápasy budú určite ťažšie, ako v prvej lige. Sme na to ale pripravení a veríme, že nebudeme do počtu ani v najvyššej súťaži,“ dodáva na záver Igor Safaralejev.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.05.2019 10:13:55 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.