files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Seriózna anketa, či Miss sympatia?

Na slovenskom zväze hádzanej opäť raz vynašli teplú vodu. Ako si totiž možno vysvetliť, že o najlepšom hádzanárovi rozhoduje anketa, v ktorej hlasujú fanúšikovia, či internetoví hejteri. Stalo sa, čo sa stalo. V ženskej kategórii v Sedmičke roka nefiguruje ani jedna hráčka z momentálne najlepšieho tímu nielen na Slovensku, ale aj v Čechách! Po prvýkrát sa stalo, že Iuventa Michalovce nemala zastúpenie na ocenení. V Sedmičke roka sú všetky hráčky hrajúce mimo Slovenska, za najlepšiu slovenskú hráčku MOL ligy bola vyhlásená Nikola Rácková zo Šale a Michalovciam ušiel aj Talent roka. Táto cena tentoraz, povedzme si pravdu, že zaslúžene, putuje do Prešova. To sú výsledky ankety, v ktorej rozhodujú fanúšikovia, nie odborníci.

Miesto hádzanárskych kvalít, tak môže rozhodovať aj to, ktorá z hráčok má dlhšie nohy, dlhšie vlasy, krajšie oči, či je sympatickejšia verejnosti. Nerozhodujú kvality na palubovke, skôr to, kto za ký klub hrá a ako vyzerá. Navyše, internetové hlasovanie vôbec nie je nejak limitované, z jednej ip adresy môže ísť aj viac hlasov, len je mať potrebné viac e-mailov a hlasovať z nich môžete aj každý deň...

Aj preto sú jej výsledky také, aké sú. Za najlepšiu hráčku MOL ligy nie je zvolená hráčka z najlepšieho klubu, ale z konkurenčného (ako by aj mohla byť, keď v nominácii sú štyri z najlepšieho klubu a jedna z iných...). V kategórii Talent roka chýba jeden z najväčších talentov Adriana Holejová, no nechýbajú hráčky, ktoré na palubovke hrávajú v slabších kluboch iba sporadicky. V nominácii slovenskej reprezentácie sú iba pivotky z Iuventy, no ani tým sa vyhrať svoj post nepodarilo (asi ani Ján Packa, reprezentačný tréner, nemá dobré oko na hráčky...). Ceny sa vôbec neušli najlepším na pravej strane Veronike Habánkovej a Tatiane Fiľkovej – Trehubovej, ktorá sa dokonca lúči s kariérou a bola by to jej symbolická bodka za ňou. Medzi ocenenými chýba aj kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová, dlhšiu dobu odborníkmi považovaná za najlepšiu hráčku MOL ligy. Skrátka, Iuventa asi nie je najlepšia...  

V iných anketách, kde rozhodujú odborníci, či novinári, ktorí sledujú hádzanú nezainteresovaným okom sa nemôže stať, že na vyhlásení sa ignoruje klub, ktorý sa stal po deviatykrát v rade majstrom Slovenska a ktorý na Slovensku, ba aj v Česko-slovensku je najlepší, navyše, ako jediný reprezentuje, aj Slovenský zväz hádzanej, v Európe. Najlepšou hádzanárkou Slovenska sa stala Majka Holešová, ktorá anketu vyhrala zaslúžene. Mala výbornú sezónu, zahrala si v skupinových fázach Ligy majstrov, či Pohára EHF. Na jej historickom triumfe ale bude už navždy podpísané, že ju nezvolili odborníci, ale ľud. Hovorí sa hlas ľudu, hlas boží. V takýchto anketách by ale nemali rozhodovať fanúšikovia. Možno by mali mať len nejaký poradný hlas, či v ankete by mohla byť kategória Najlepší podľa fanúšikov, ale takto... Slovenský zväz hádzanej sa tak opäť raz predviedol. Zo serióznej ankety, ktorá určuje najlepších hádzanárov či hádzanárky už od roku 1973 urobil doslova a do písmena Miss sympatia...

Výsledky ankiet Slovenského zväzu hádzanej:
Najlepší hádzanár SR za rok 2018 Ľubomír Ďuriš (31 r., stredná spojka, HE-DO B. Braun Gyongyos/Maď.)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov:
brankár Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.) - ľavé krídlo Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem. - Tatran Prešov), ľavá spojka Oliver Rábek (Tatran Prešov), stredná spojka Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyongyos/Maď.), pivot Michal Kopčo (Sporting Lisabon/Portug. - US Ivry Handball/Fr.), pravá spojka Maroš Baláž (Váci KSE/Maď. - AEK Atény/Gr.), pravé krídlo Tomáš Urban (Frisch Auf! Goppingen/Nem. - TV Grosswallstadt/Nem.)

Talent roka 2018 v extralige (do 20 rokov) - Cena Rudolfa Horvátha: Tomáš Fech (17 r., krídlo, Tatran Prešov)

Najlepší hráč Slovnaft handball extraligy mužov za rok 2018: Lukáš Urban (23 r., stredná spojka, Tatran Prešov)

Najlepšia hádzanárka SR za rok 2018: Mária Holešová (26 r., ľavé krídlo, Iuventa Michalovce - RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.)

Najlepšia sedmička podľa jednotlivých hráčskych postov:
brankárka Viktória Oguntoye (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď. - DVSC Debrecín/Maď.) - ľavé krídlo Mária Holešová (Iuventa Michalovce - RK Podravka Vegeta Koprivnica/Chor.), ľavá spojka Mária Olšovská (SHK Veselí nad Moravou/ČR), stredná spojka Monika Rajnohová (Le Havre Athletic Club Handball/Fr. - ESBF Besancon/Fr.), pivotka Kristína Pastorková (HK AS Trenčín - SHK Veselí nad Moravou/ČR), pravá spojka Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa - Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), pravé krídlo Annamária Patrnčiaková (HK Hodonín/ČR - DHK Zora Olomouc/ČR)

Slovenský talent roka 2018 v MOL lige (do 20 rokov) - Cena Márie Ďurišinovej: Martina Popovcová (19 r., krídlo, ŠŠK Prešov)

Najlepšia slovenská hráčka MOL ligy za rok 2018: Nikola Rácková (26 r., stredná spojka, HK Slovan Duslo Šaľa)

Peter Brendza



Uverejnené: 24.05.2019 14:17:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.